[]

Öğrenci vizesi sorunsalı?

Sevgili viyanalılar!!!

Merhabalar.Geçen ay Johannes Kepler üniversitesindeki bir master programına başvurdum.(Bahar dönemi için)Öncesinde mailleştim okulla olumlu cevaplar verdiler.Belgelerimi gönderdim aynı şekilde.(Transkript,IELTS,cv,motivation letter falan) kabul edicekler gibi.(etmeyedebilirler de:D bu ihtimale şimdilik pek değinmeyelim) christmas gibi açıklanır dediler.Neyse beklemedeyim.Bu sırada internette okduğum bi kaç yazıda vize sürecinin aylar sürebileceğini okudum şaşırdım.Şimdi benim yeşil pasaportum var.Daha önce vize almadım ama avusturyadan kabul alırsam sanırsam yeşil pasaportumla öğrenci vizesine başvuramıyorum çünkü 2014 aralıkda süresi doluyor 25 yaşını aşıcağım içn yeşili kullanmaya devam edemiyeceğim.Öğrenci vizesine başvurmak içinde en az 1 yıl geçerliliği olan bir pasaport lazım.Neyse gidip yeni bir pasaport alınır belgeler hazırlanılır vize başvurusu için sorun değil ama vize almak ne kadar bu kadar uzun sürüyo?Turistik vize 3-4 güne çıkıyormuş erasmusa giden arkadaşlarımda 1-2 haftaya almışlardı öğrenci vizesini.En iyi ihtimalle yılbaşı gibi alsam kabul mektubunu şubatın ortası orda olmam lazım kayıt için 1 ayda çıkmazsa kayıta yetişemiyeceğim bütün planlar suya düşücek.


birde şunu sorayım hiç konsolosluğa falan uğramadan yeşil pasportla gitsem avusturyaya okula kayıt olmaya sonra 90 günün bitmesine yakın "benim zamanım yoktu ,direk turistik vizeyle geldim istanbuldakki konsolosluk 1 aydan önce veremediği için yoksa kayıda yetişemiyordum ,şimdi bunu öğrenci vizesine dönüştürelim "gibi birşey yapılabilir mi? yoksa imkansız mı?bunu neden soruyorum bir arkadaşım erasmusa almanyaya gitmişti direk yeşil pasaportla daha sonra orda öğrenci vizesine çevirmişti.

 
avusturyada artik turist vizesiyle yada buna benzer sekillerde gelindiginde dönüsüm yapilmiyor.

ilk vize basvurusu her zaman ülkeden olmak zorunda. bunun yaninda yesil pasaport ile oturum amacli gelmek illegal zaten.

normal oturum basvurusu da minimum 2-3 ay sürüyor, onu beklemen gerekemekte su anda.
  • serabetan  (12.12.13 21:20:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.