[]

Saraybosna Hakkında Her Şey

Değerli Dora the Explorer'lar,

Ani bir kararla yılbaşını Saraybosna'da geçirmek için bilet aldık. 28'inde gidip ayın 1'inde döneceğiz. Elbette Saraybosna hakkında yazılmış her bir şeyi vakit oldukça okuyup, ona göre bir plana oturtup gideceğiz. Ancak bu aşamada daha önce orda yaşamış/halen yaşayan/iyi bilen siz değerli gurbetçilerin/gezginlerin de pratik önerilerine ihtiyacımız var:

1) Çok soğuk olur mu yılbaşında? İstanbul ile kıyaslarsak?
2) Yeni yıla giriş için böyle canlı, heyecanlı bir meydan var mı?
3) Kibe (www.restaurantkibe.com) diye bir restorantı tavsiye ettiler. Ancak yılbaşı için nasıl olur bilemedim. Ne dersiniz, rezervasyon yaptırayım mı şimdiden? Başka öneri var mı?
4) Her yerde yazılan şeyler dışında muhakkak şurayı da gör dediğiniz bir yer var mı?
5) Araba kiralayalım diyoruz (Mostar'a falan gitmek için), yakınlarında önereceğiniz başka güzel yerler var mı? Arkadaşlarımın Shengen'i yok, bu nedenle vize istemeyen yerler olmalı. Ayrıca Karadağ kaç saat sürer araba ya da otobüs ile ve hangi şehri? Aynı soru Sırbistan için de geçerli.

Şimdiden çoook teşekkürler!

 
1 - ben temmuzdaydı sanırım gittiğimde bile geceleri gayet serindi. gün içerisind 17-18 dereceydi. bence gayet soğuk olur ya tabii yanlış yazmışım. mostar'da ama o kadar kötü olmaz hava.

5 - biz de araba kiralamıştık. yakınlarda bi piramit gibi bişey var orayı merak etmiştim de gidemedik. saraybosna-belgrad arası otobüsle 7 saat filan. arabayla daha kısa sürecektir tabii ama yollar dar ve kötü genelde. ve sınırı geçmenize izin vermeyebilir kiralayacağınız yer.
  • tepedeki psychedelic adam  (12.12.13 13:28:47 ~ 14:15:25) 
sizin yerinizde olsam indiğim gibi arabaya atlar doğruca belgrad'a giderim. yılbaşı için belgrad muhteşem olur.

knez mihailova caddesi ışılar içinde ve bembeyaz oluyor. kalemegdan'da yine eğlenceli etkinlikle düzenleniyor.

yani herhangi bir mekana takılı kalmadan on numara eğlenirsiniz.

ha illa kapalı mekan isterseniz sava nehrinin kenarındaki barlar işinizi fazlasıyla görecektir. erkek erkeğe gidecekseniz önerim;
www.facebook.com

karadağ fikrinden uzak durun derim. hani 10 gününüz falan olsa eyvallah kotor-budva için gidilir ama hep kış hem zamanınız az. podgoritsa kadar dandik bi yer yok o coğrafyada.

sarajevo'ya gelince, insanlar eğlenmesini ve eğlendirmesini biliyor fakat ne olursa olsun belgrad'ın kat kat altında kalır. o yüzden belgrad önceliğiniz olsun.
  • veys zimmer  (12.12.13 13:53:17) 
1) Ben geçen kış gitmek istemiştim, daha önce giden bir arkadaşım "delirdin mi donarsın" diyerek vazgeçirmişti beni. Tabii ben soğuk sevmediğim için hemen vazgeçtim, siz hevesinizi kırmayın ve sıkı giyinin.


  • falafila  (12.12.13 13:54:01) 
1) deli soğuk olur. ordayken konuştuklarım dizboyu kar filan diyorlardı.
3) o restoranı bilmem de cevabcici yiyin bol bol. çok özledim lezzetini.
5) karadağ'a giden yolu biliyorum da o yol karda kışta nasıl çekilir onu bilmiyorum. gidebilirseniz kotor'u tek geçerim. başkent podgorica'ya falan gitmeye kalkmayın, bir şey yok sıkılırsınız.
  • beerserk  (12.12.13 14:00:22) 
1) evet çok soğuk olur.
2) bi avm var BBI diye geçiyor, onun önünde havai fişek falan tarzı kutlamalar yapılıyor.
3) bu restoranı duydum. tutulan bi yer baya. yılbaşı için bilemiyorum.
4) her yerde yazılan bişi gerçi ama: köfte, börek yenmeli, kahve içilmeli! :)
5) karadağ muhteşem, bar olsun budva olsun ama yollar berbat olur. 6-7 saat sürer sanırım. mostar yakın, oraya gidilebilir tabi. bi de poçitel var. köy. mostordan biraz daha ilerde, sanırım yarım saat daha gidiliyor mostardan sonra. şirin bi mekan.
  • neyleyim  (12.12.13 14:24:14) 
çoğul konuştuğun için sevgilinle/eşinle bu planı yaptığınızı varsayarak hemen belgrad'a geçin!knez mihailova, zemun harika olur..


  • melancholyman  (12.12.13 15:05:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.