[]

emlakçıya senet vermek mantıklı mı ?

sevgili suserlar,
iş sebebiyle alanya'ya yerleşmem gerekiyor. beğendiğim bir evle ilgili kontrat yapmak üzere emlakçıyla anlaştım. ama emlakçı bir yıllık kira tutarı oranında senet vermemi istiyor. daha önce yalnız yaşama ya da kira sözleşmesi yapma gibi bir tecrübem bulunmuyor. ama ben emlakçının senet teklifini kabul etmeme taraftarıyım. siz ne düşünüyorsunuz, bu işte bir çakallık mı var, varsa ne tür hinlikler dönüyor bu emlak işlerinde ?

not: evi gördüm, eşyalı ve her şey yolunda gibi gözüküyor.

edit: bu arada evin kirası aidat dahil 900 tl. 1000 tl de depozito istiyor.

 
Ben de tercih etmiyorum ama ogrenci iken yapmistim ama aylara boldurmustum. Aydan aya aldim senetleri.


  • ykyt  (11.12.13 22:46:50) 
bir senelik kira bedeli kadar senet ne alaka yahu? bazen ev sahibinin tercihine göre depozito yerine depozito karşılığı senet imzalanır, ancak o fazla ve saçmaymış...ben olsam imzalamazdım...işkillenecek bir durum...


  • spider03  (11.12.13 22:47:52) 
ben olsam asla yapmam.


  • mahone  (11.12.13 22:48:45) 
Hayır, ben yapmazdım senet falan.


  • Lim5  (11.12.13 23:30:22) 
senet falan doldurmayın. öyle bir hakları yok.


  • faaip de oiad  (11.12.13 23:33:25) 
sen zaten 1 yıllık kira sözleşmesi yapıyorsun üzerine bir de 1 yıllık senet vermek zorunda değilsin. eğer verirsen emlakçının insafına kalmış olursun. herhangi bir durumda senedi senden tahsil etmek isteyebilir.


  • orpheus  (12.12.13 03:07:15) 
eğer açıkta kalmayacaksan, durumun çok acil değilse yapma. senet istemek gibi bir yasal zorunlulukları bulunmuyor. emlakçı böyle bir senedi niye istiyormuş, onu bir sorun bence. ev sahibi mi talep etmiş, yoksa kendisi mi istiyor?

wiillii'nin yazdığına ithafen de belirteyim ki, senetleri tahsil etmek için mahkemeye gitmeye bile gerek yoktur çoğunlukla. basitçe anlatayım: senet olarak bildiğimiz şey genellikle bono'dur. poliçe, bono ve çekler literatürde kambiyo senetleri olarak geçerler ve bu senetlerin tahsili için ayrı ve özel yasal düzenlemeler vardır. dolayısıyla, senedi ödemiyorum dediğinde "peki paşam" deyip, tıpış tıpış icra dairesine giderler. ondan sonra itiraz etmek için çok esaslı bir sebebin yoksa (bütün sebepleri tek tek saymıyorum) icra takibi devam eder.

yukarıda elimden geldiğince basit ve uzun bir şekilde anlatmaya çalıştım, zira birilerinin okuyup da senet alıp vermeyi ciddiyetsiz bir iş olarak görmesini istemedim.
  • starborn  (12.12.13 08:06:52 ~ 08:22:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.