[]

Gözün önünde sarı noktalar görmek sıkıntı mıdır ?

selamlar

annem bir süredir baktığı yerlerde sarı noktalar,benekler görüyormuş. şimdi yanıma geldi duyuruya sorar mısın sıkıntılı bir durum mudur dedi (kendisi en az benim kadar yardımlarınızdan faydalanıyor :) ) kendisi gözlük kullanıyor tv ve gazete okurken. uzak ve yakında problemi var. birsüredir de bu nokta görme olayı başlamış. sıkıntılı mıdır doktora gitmek gerekir mi yoksa belirli bir süre sonra geçiyor mu ?


 
www.dunyagoz.com

tabi siz burda görülenlere o kadar takmayın. hasta gelsin de kazıklayalım diye büyütme ihtimalleri çok yüksek.

edit: "Dünyagöz Antalya'dan Op.Dr. Aylin Koç, 75 ila 85 yaş arası her üç kişiden birinde görülen sarı nokta hastalığının kalıtımsal risk taşıyan ve sigara içenlerde görüldüğünü söyledi."

her üç kişiden birinde göründüğünü ayrıca burgulayayım da telaş yapmayın.
  • sarhosken alinan hesap  (11.12.13 22:17:37 ~ 22:18:43) 
Bende de benzer bir durum olmuştu, gözümün önünde uçan cisimler görüyordum. Doktor, gözün içinde bi sıvı eksikliği durumu gibi bir şey tasvir etmişti; sebep oymuş. Bir süre devam etti ama artık olmuyor. Çok sıkıntılı bir şey değildir muhtemelen ama bir bilene danışmak her zaman iyidir.

Annenize sevgiler.
  • pandispanya  (11.12.13 22:17:41) 
Bende de oldu bu problem bir müddet. Doktor "auralı migren" gibi bir şey demişti. Çok üstüne düşmedim, hâlâ arada oluyor ama idare ediyorum. :)


  • kivilcimin kirkta biri  (11.12.13 22:18:27) 
"floaters" olarak aratın. buysa çok önemli olmayabilir. başka sebepleri olmakla birlikte genelde yaşla birlikte artan bir şey. gözün arkasında protein benzeri birikmelerin gölgesi olarak açıklamıştı bir doktor.


  • yellow brick road  (12.12.13 11:31:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.