[]

Doymayan Kedi

Merhaba duyurunun kedicileri,
Uzun bir aradan sonra bir kedi sorusuyla daha karşınızdayım.

Evet, başlıkta gördüğünüz üzere elimde doymayan bir kedi var. normal bir kedinin 2 öğünde yiyeceği kadar mama + yoğurt + biz ne yersek ondan birkaç fırt yiyor. Bu kadar yedikten sonra avucumuzu uzatsak "yiyecek mi o" diye geliyor. Her kapıdan girdiğimizde bana mama verin ağlaması yapıyor. Sürekli yiyor. Gerçekten durmuyor. Başta sokakta çok aç kaldığından ne bulsa yiyor diye düşünmüştük ama sanırım doyduğunu anlamakla ilgili sorunları var, kediler doyduğunu bilir oysa ki yamulmuyorsam? Büyük olan böyle değil valla.

Neden böyle bu kedi?

6 7 aylık, dişi, 2.6 kilo, cüce bir kedi. Veteriner vücut formunda bozukluk yok dedi sadece hafif göbekli.
Zaten o kadar yemeye nasıl normal vücudu anlamıyorum.

 
istese de verme.bişey olur hayvana fazla yemekten bi de.


  • rock n roll  (11.12.13 19:43:54) 
vermeyeyim de ortada hep mama oluyor evde çünkü büyük olan tam bir sefa pezevengi ve mamayı gidip gelip birkaç fırt alarak yiyor. benden istediğinde hiçbi şey vermezsem gidip mama yiyor. verdiğimden fazlasını yiyor hem de.


  • mutevazi  (11.12.13 19:47:45) 
Benim dişi kedim de öyle, tam bir pis boğaz. Her şeyi yiyor. 1.5 yaşında şu an, daha bir şey olmadı kendisine. 4 kilo. Veteriner bir şey demediyse yesin bence yazık. Metabolizmayla alakalı bir şey olsa gerek. Bazı insanlar da domuz gibi yiyor ama bişey olmuyor.

Her şeyi beğenmeyen öz kardeşi, kendisi erkek, şu an 7 kiloluk bir canavar. Veteriner "sıkıntı yok, kedi irisi bu" dedi.
  • alicia dominica  (11.12.13 19:50:52) 
"ay ne kdr yrsm yiym kilo almyrm" da diyor mu?

hayvanı alıştırmışsınız bir kere. o da yüzsüzlük ediyor. üç fiske vurma hakkınız var, değerlendirin.
  • kislar gecmez beresiz  (11.12.13 19:51:43) 
benim kedim de öyleydi,buzdolabına giriyordu,çıkaramıyordum.benim ki de dişiydi.acaba dişiler böyle mi ki? :)
ortada mama bırakma bari.

  • rock n roll  (11.12.13 19:52:02) 
@alicia "kedi irisi" fldjsşska

ya bu cüce bir de ama işte. :/ normal kedi de değil. oğlanın 7 aylıkkenki halinin yarısı kadar boyu var, onun üç katı yiyor.
veteriner sorun yok dedi ama benim cep sorun var diyor artık arkadaş bir aylık mama birbuçuk iki haftada bitiyor ya. evde 4 kedi besliyorum sanki.
  • mutevazi  (11.12.13 19:54:18) 
@cigerdelen yok yeaa domuz gibi yok paraziti falan.

@rock n roll büyük olan ipne aç kalır ortada mama olmazsa

@beresiz fiske miske dinlemiyor :/
  • mutevazi  (11.12.13 19:55:58) 
öğün öğün verin yemeği. mesela 60 gr ise günlüğü, bir öğünde 20 gr verin.
salçalı, baharatlı ve soğanlı yemek vermeyin assssla. alışacak normal yemeye.

  • bradshaw  (11.12.13 20:22:32) 
bradshaw, zarar verecek yemekleri vermiyorum zaten hayatta ama cevaplarıma bakarsanız göreceğiniz gibi evdeki diğer kedi öğün usülü yemez hayatta. öğün usülü verirsem/ortada mama olmazsa biri sürekli aç gezer kedilerin bu sefer.


  • mutevazi  (11.12.13 20:29:05) 
aklıma gelen çözüm: mamayı ortalıkta bırakmayın. büyük kedi yiyeceği zaman size miv miyav meu der zaten. o istedikçe verirsiniz, sonra da kaldırırsınız ortalıktan. bu da olmuyorsa sizin derdinize deva yok.


  • m e l t e m  (11.12.13 20:47:59) 
@jane

bence o yeni mamalarını royal canin kadar lezzetli bulmadıkları içindir. yani acıkıp koklayıp "leaa bunu mu yicem gene" diye uzaklaşıp çok acıkınca gelip yiyorlardır.

bende de royal canin var, 5 aylık dişi olan sürekli kıtır kıtır yiyor. bayılıyorlar o mamaya.
  • matchgrip  (12.12.13 10:31:41) 
proplan ve purina dm var ortada sürekli. normalde barf besliyorum ki büyük ipne yüzünden sadece barf verdiğim zamanlarda günde beş altı öğün mama vermem gerekiyor.
mamadan değil ya bu hayvan makarnaya bile saldırıyor. ne olduğunu ayırmadan deli gibi yiyor.

bu arada evet acanayı ve orijeni proplan/rc kadar sevmiyorlar, tok tuttuğundan değil o.
  • mutevazi  (12.12.13 12:00:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.