[]

Dijital Fotoğraf Makinesi için Hafıza Kartı önerisi

Merhaba,

Dijital fotoğraf makinem (sony wx7) için yeni hafıza kartı almayı düşünüyorum ama bunların teknolojisinden hiç anlamıyorum desem yeridir. Çekim arası geçiş hızına ve kopyalama/silme hızına etki ediyor sanırım bu Class4 Class10 denen muhabbet?
Sandisk SD 8GB Class4 kart var şu an halihazırda kullandığım.

Şimdi hangi marka alayım, ne tavsiye edersiniz?
Class10 mu olsun?
32GB çok mu abartı olur? (neye göre kime göre diyeceksiniz tabii ama yine de sorayım dedim belki yorum yapan olursa diye)

Teşekkür ederim ilgilenenlere.
Güneşli günler :)

 
class 10 olsun.


  • syangela  (11.12.13 11:52:26) 
32 niye abartı olsun ne kadar çok yer o kadar iyi hele ki video çekilecekse, class 10 olsun kesinlikle,


  • kyha  (11.12.13 12:00:38) 
SanDisk'in işlerini yapan biri olarak tavsiyem hiç düşünmedeh class10 bir kart alman.
32gb çokmu deme, her geçen gün daha çok alana ihtiyacımız oluyor, 8gb artık tarih olmak üzere.

  • baterist  (11.12.13 12:32:14) 
Class 10 almak çok avantajlıdır. Kopyalama hızı avantajından çok aslında; fotoğrafın işleme süresindeki hızından tercih ediyorum. Fakat makine hakkında bilgim yok. Compact bir makineyse, dakikalarca pozlama yapmayacağınız için belki çok de gerekli olmayabilir. İmkan varsa 10 olsun tabi ona bişey demem :))


  • eli eli lema sevaktani  (11.12.13 13:41:07) 
Teşekkürler.
Peki bu Sandisklerin Extreme olanları var Ultra olanları var, hangisini tavsiye edersiniz, farkı nedir? Baktım ama tam anlayamadım.

  • neyleyim  (11.12.13 13:41:35) 
Yine bildiğim kadarıyla saniyede 30-45 mb hıza ulaşanlar o kategoride. çoğunun da kurtarma programları oluyor. ısı, darbe gibi gibi durumlara karşı dayanıklıkları oluyor.


  • eli eli lema sevaktani  (11.12.13 13:52:30 ~ 13:53:07) 
www.teknoseyir.com

sandisk extreme 90mb/s ye çıkıyormuş yazmada ki çüş bir hız.
  • kyha  (11.12.13 17:56:26) 
Ultra, Extreme ve Extreme Pro olarak gidiyor. Aralarındaki fark yazma hızı ve kapatise. Fotoğraf makinen her ne kadar saniyede 10 fotoğraf çekiyorum dese de kullandığın kartın hızı kadar fotoğraf çekiyor. Şöyle bir hesap yapalım, çektiğin fotoğrafların bir tanesi 20mb (diyelim ki raw çekiyosun) olsun. Sandisk Ultra (30mb/sn) kartı taktın, hızla geçen arabanın fotoğrafını çekeceksin. En az 3-5 kare çekmen lazım ki içinden işe yarar bir fotoğraf çıksın. Arabayı görüşür maksimum 1-2 saniye. O bir saniyede çektin çektin yoksa kaçtı foto. Deklansore bastın makine peş peşe çekmeye başladı fotoğrafları, aynı zamanda da karta yazıyor. 5 fotoğraf x 20mb yer etti sana 100mb. Sandisk Ultra kart saniyede 30mb yazıyordu. İlk fotoğrafı karta yazdı, 2.sine geçti derken yarıda kaldı. geri kalan 3.5 fotoğrafın uçtu gitti.

İşte bu yüzden makinen isterse saniyede 30kare çeksin kartın hızı makineni desteklemiyorsa hiçbir işe yaramıyor :) sd kart alırken bunları hesaplayarak alın yoksa sizi yarı yolda bırakabilir.
  • baterist  (12.12.13 12:23:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.