[]

4.sınıf matematik

sorumuz şöyle. Eksilen sayı ile çıkan sayının farkı 657. eksilen sayı çıkan sayıya bölündüğünde bölüm 8, kalan 5 oluyor. eksilen sayıyı bulunuz.

denklem kurmadan ( çünkü henüz öğretmediler) nasıl çözeceğiz bunu ?


 
denklem kurmayı öğretebilirsiniz. çoğu öğrenci zaten öncedeen öğreniyor. her şeyi okuldan beklememek gerek:) (şahsen okulun zaman kaybı olduğunu düşünüyorum.)

neyse, illa x, y demek zorunda değilsiniz. Büyük yazılmış, a, b ya da üçgen kare vs kullanarak gösterebilirsiniz.
  • goldentitan  (11.12.13 10:19:06) 
@goldentitan iyi de denklem kurarak çözerse soru yanlış kabul edilecek. bana kurulan denklemin, denklem kurduğumuzu söylemeden ifade ettirecek yol lazım. yoksa denklemi oğlana anlattım. biraz boş baktı ama bir daha deneseydim kapardı. gereksiz diye bıraktım.


  • trocero  (11.12.13 10:28:06) 
Soru bir bölme işlemi aslında, herşeyi yerine koyun.bolme işaretini çizin, bölüme 8yazın, kalana 5ve boken ile bölünen arasındaki ilişkiyi sırgulatın. Bölen ile bölünen kısımlarının üstüne kavisli çizgi çekin ve bu çiginin ustune - 657 yazın.çizerek problemi anlatmış olacaksınız.


  • rn  (11.12.13 10:35:38) 
Farkı ve bolumu verilen sayı problemi bu.


  • rn  (11.12.13 10:36:56) 
@rn sizin yöntemi yaptım. şöyle anlatsam. eksilen çıkanın 8 katı ve farkları 649 ( 657 değilmiş ). fark aynı zamanda 7 kat. şimdi fazlalık olan kalanı farktan çıkartıp 7'ye bölüyoruz. çıkanı buluyoruz. farkı ekleyip eksileni buluyoruz.

biraz karışık değil mi yahu ? bizimkiler 4.sınıfta bunları çözüyorsa denklemsiz, pisa testindeki helenin bisikletini niye yapamıyorlar ?
  • trocero  (11.12.13 10:45:31 ~ 10:46:09) 
soru yanlış diyecektim sonunda düzelttiniz rahatladım,

normal bölme ve çıkarma işlemlerini çizin en kolay o şekilde anlar.
  • elikası  (11.12.13 10:51:34 ~ 10:51:52) 
Evet, mecbursunuz dört işlemin biraz daha derinlemesine öğrenmek zorundalar aslında düşünecekler, beyin jimnastiği bu. Yaklaşık 4yıldır dört işlem yapıyorlar artık biraz daha farklı yönlerini bulabilir, keşfedebilirler. Tersinden düşünmek ve terimler arasındaki ilişkileri öğrenmeliler. Yoksa ver sayıları yapsın alt alta fort işlem.


  • rn  (11.12.13 10:52:03) 
Çok basit problemler bunlar tam da yaşı, öğrenmeye başlamak için.


  • rn  (11.12.13 10:53:23) 
Bunu iyi kavrayacak sonra da soyutlaştıracak. Sanat, bilim somuttan soyuta, soyuttan somuta. Farkı diyorsa, bolumun bir eksiğine bölüyoruz ve böleni buluyoruz. Gerisini artık istediği gibi bulabilir. İSter bolunenle bolumu çarpar, ister bolumu farka eklet, boluneni bulur.


  • rn  (11.12.13 10:59:46) 
yine şahsi fikrim, kusura bakmayın tutamıyorum kendimi:)

bence yanlış kabul edilecek bile olsa öğretip yanlış sayılsa bile doğru bildiğini savunmayı öğretebilirsiniz. ya da iki şekilde gösterip istediğin gibi yap diyebilirsiniz.
çünkü her çocuk her şeyi aynı anda öğrenmek zorunda değil. ve her fazladan öğrenilenin takdir edilmesi taraftarıyım.
bazı öğretmenlerin bazı konularda son derece egoist davrandıklarını ve takındıkları tavırın çocukların karakter gelişimine olumsuz etki yaptığına inanıyorum.

neyse bu benim kişisel fikrim, paylaşmak istedim.
  • goldentitan  (11.12.13 12:13:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.