[]

Mobil yazılım geliştirme ile ilgili bir soru

Merhaba
4-5 aydır Android ile yazılım geliştirme işi ile uğraşıyorum.Başladığımdan beri video tutorialler fln izledim.Projeler yapmaya çalıştım hep yarım kaldı.Galiba seviyemin üzerinde şeyler denedim ondan beceremedim ve şuana kadar üzgün bir proje ortaya çıkaramadım.Arada okul staj vs. de var tabii dolu dolu 4-5 ay uğraşamadım.Pek becerikli değilim programlama konusunda.Bunları niye anlattım bilmiyorum.

Yazılım işiyle az biraz ilgili olanlara sorum:

Neredeyse her platforma ilgi duyuyorum.WP8 ve ios la da uğraşmak istiyorum.Mesela bugün jolla ile ilgili yazılar okudum gerçekten hoşuma gitti. C++ yerine C# veya Java ile geliştirme şansı olsa şimdi başlardım.Tüm bunları düşününce kafamda iki yol oluştu

1-Belli bir süre sadece Android ile uğraşıp iyi bir seviyeye gelmek.

2-Androidde işe yarar bir uygulama yapıp sonra tüm diğer platformlarda da geliştirme yapmak.

Sizce 1 mi 2 mi?

 
Öncelikle hedeflemeni iyi yapmalısın. Eğer o kafadaysanız zaten yazılım dillerinin hepsi çok güzel gelir size. Bana da öyle geliyor. Ama iş uzmanlık/profesyonellik alanına girdiğinde tek bir alanda ilerlemeniz en sağlıklısı oluyor.

O yüzden benim tercihim 1. şıktan yana olurdu. Sonra baktım ki iyi bir seviyedeyim, bakardım diğer dillere de.
  • Rochefort  (11.12.13 09:27:34) 
wp8'de c#, visual studio, xaml ile geliştirme şansı var.
ben 2. diyorum. çünkü uygulamanız her platformda olmalı.

  • syangela  (11.12.13 10:53:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.