[]

Kansızlık ve Doğal Yollardan Çözüm

Selamlar,

Yıllardan beri devam eden kronik bir kansızlık sorunum var. Düzenli ilaç kullanma alışkanlığından da yoksun olduğum için bu işi doğal ve lezzetli yollardan çözmek istiyorum.

Bugün gittim, siyah kuru üzüm ve yabanmersini kurusu aldım kendime.

1. Bu ikisinden başka (pekmez hariç lütfen) kansızlığa iyi gelen başka bir şey biliyor musunuz?

2. Bir de bu yabanmersini dediğimiz şey mat mavi-mor renkli bir şey değil miydi? Bunun kurusu neden kırmızı?

Teşekkürler

 
kırmızı et haricindeki şeylerde çok az demir olduğunu söylüyordu haberde. yani litrelerce pekmez yemen lazım. Birde demir alımını engelleyen sigara kahve çayı azaltmak ve demir alırken kalsiyumu aynı anda almamak gerekiyor yani kırmızı etle yogurt yememek gibi sanırım. Tabi bunlar kansızlığın sebebi demir ise.


  • makineto  (29.04.09 14:44:40) 
kırmızı et, sakatat.
tinyurl.com

  • vincenzo  (29.04.09 15:00:28) 
kırmızı şarap... tek geçerim, benim kanımı pek de güzel düzeltti.


  • freefroglet  (29.04.09 15:00:29) 
neye bağlı kansızlık, demir eksikliği, B12...
önce tohtora get

  • gdduman  (29.04.09 15:24:29) 
kansızlıgın pek cok cesidi var. demir eksikligine baglı anemi var, aplastik anemi var, B12 eksikligine baglı olanı var... hem de kronik diyorsun, ilaclarını düzenli kullanman gerekir,kendini zorla biraz bir süre sonra alısırsın. kansızlık sakaya gelmiyor malesef. bol bol ıspanak, marul, tere, roka gibi yesil yapraklı sebzeleri tüket, iri cekirdekli erik kuruları olur ya ondan komposto yapıp icebilirsin, sigara ve kafein tüketimin minimum seviyede olmalı.


  • dark willow  (29.04.09 15:29:32) 
dalak ye bol bol.


  • ayiadam  (29.04.09 16:26:27) 
  • cautious  (29.04.09 20:21:21) 
Arkadasın verdiği linke baktım; yiyeceklerin demir miktarlarına göz gezdirdiğimde; Böbrek 6.4 Mg ile Baya yüksek derken; Çedar Peyniri diye birşey gördüm ve şok oldum.. Zira 25 Mg diyor :S


Bulunabilecek birşeyse al; zira kansızlık bendede var; nereden bulacagımı bilmiyorum.
  • BaqqalGazi  (29.04.09 21:07:05) 
siyah üzümü çekirdeklisinden alın muhakkak..


  • eugenick  (29.04.09 23:44:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.