[]

dana veya domuz etı

az evvel okudum dana etı dıye domuz etı yedırılıyormusuz ! domuz etı ıle dana etı arasında ne gıbı farklar vardır kolayca anlasılabılırmıdır bu farklar




 
hatta kokusundan bile anlayabilirsiniz.


  • Les notes Bleus  (29.04.09 12:46:39) 
Merhaba,

Domuz eti biraz daha koyu oluyor, dana eti daha açık oluyormuş. Öyle diyorlar google'da. Bana biraz garip geldi ama, bilemedim.
Kolay gelsin.
  • nuage  (29.04.09 12:47:47) 
nesnel farkları bir kenara bırakıyorum, eğer hayatınızda domuz eti yemediyseniz çok çabuk farkedersiniz. belki yediğinizin domuz eti olduğunu anlamazsınız ama kokusu, tadı hemen bir garip gelir size. açıkçası öyle dana etiyle kolaylıkla karıştıracağınız bir et değildir, bunu kim uydurduysa desteksiz sallamış biraz.


  • demcan  (29.04.09 12:52:37) 
böyle bir şeyin mümkün olabileceği pek aklıma yatmıyor açıkcası, buyrun gidin bir reale domuz etinin fiyatı ne kadar dana etinin fiyatı ne kadar, domuz eti türkiye'de dana etinde en aşşağı iki kat pahalıdır, bu tür şeyler haber bulamayınca haydi dur saçmalayım tadındaki haberlerdir. Türkiye'de domuz etini dana eti fiyatından satan varsa ben hemen alayım.


  • bir zamanlar cocuktum  (29.04.09 13:01:39) 
insanları gereksiz yere paniğe vermeden nerede okuduğunuzu söyler misiniz? lütfen linkini de verin.

geçen sene haberözel'di sanırım bir haber programında izledim. dağlarda yaban domuzu vuran köylüler bunları herşey dahil tatil köylerine satıyorlarmış. zaten iflasın eşiğinde zararda olan bu tatil köylerinde bu domuzları çok ucuza alıp sonra diğer etlerle karıştırıyorlarmış.

yani bu çok yaygın birşey değil. çünkü istanbulda vb herhangi bir yerde devamlı bu şekilde yaban domuzu bulup getirmeleri çok zor. domuz çiftliklerinin de sayısı belli. ordaki etler zaten ucuz değil. başka şekilde domuz eti bulmak mümkün mü bilemiyorum???

o programda anlatmışlardı uzmanlar biraz baharat karıştırılınca domuz eti başka etlerden ayırt edilmiyormuş. bu kötü bir haber. tadından anlaşılmıyor yani.
  • mea maxima culpa  (29.04.09 13:02:42 ~ 13:03:33) 
neresini yediğinize göre değişir. daha kokusunu aldığınız gibi de anlayabilirsiniz, 2 tabak yedikten sonra da anlamayabilirsiniz. geçen anneme yedirdim löpür löpür götürdü hepsini.


  • 386 dx  (29.04.09 13:09:06) 
domuz eti bildigin kan kirmizi olur. belki bazen kahveye yakin. pisince mutfakta olmus kedi kizartiyorlar zannedersin (oha o ne lan!) soguyunca mis dana eti gibi yenmez. cekic falan gerekir dislere takviye icin. ki sicakken de farki yok tadi bok gibir. denk geldigimde, akli selim insanlar tarafindan neden tercih edildigi konusundaki suphelerimi "zevksizlik" cevabiyla tatmin ediyorum.


  • gunlerin kopegi  (29.04.09 13:13:35) 
bacon guzeldir ama.


  • fdegir  (29.04.09 15:43:29) 
oncelikle hic yemedim domuz eti.... ama ingiltere'de gordugum kadariyla domuz eti pembemsidir, dana eti kirmizidir. domuz eti yaglidir, dana eti az yaglidir. domuz eti haramdir, dana eti degil. taze et olarak domuz etini dana etiyle pek karistirabilmen mumkun degil. ama sucuk, salam, sosis gibi islenmis etlerde ne yedigini anlamak imkansiz gibidir. o yuzden o tur seylerden, hele ki tanimadigin markalardan uzak dur.


  • kezzy homeros  (29.04.09 16:45:15) 
zaman gazetesinin dünkü haberi bu, d. eti yazan ürünlerin domuz eti olduğunu, vatandaşın dana eti sanarak yediğini söylemişlerdi.


  • nickini vermek istemeyen suser  (29.04.09 21:07:19) 
ömründe domuz eti görmemiş, pişerken yanında bulunmamış insanların yorumları cidden komik. Kesinlikle 386dx'e katılmakla birlikte, çiğ domuz etinin daha pembemsi bir renkte olduğunu söyleyebilirm.
not: çiğ et olacak, salam, sosis vb değil.

  • neverending nightmare  (29.04.09 22:31:09) 
evet ilk farkını renginden anlayabilirsin. en azından teksas için böyle. domuz eti daha açık renktedir böyle pembeye yakın bir tonda.


  • mathemaniac  (30.04.09 03:33:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.