[]

excelde yardım istiyorum??

arkadaşlar excelde elimde 3000 şirketlik bi liste var. 3 sütun halinde, şirket adı, adresi, ülkesi yazılı. şimdi bu liste içinde bazı şirketler iki kere yazılmış. onların hangileri olduğunu bulup listeden silmem gerekiyor. 3bin şirkete tek tek bakıp silmekten gözüm yoruldu. var mıdır kısa bi yolu yada excel formülü bunun için?




 
data>remove duplicates


  • [silinmiş]  (10.12.13 14:54:16) 
yukarıdaki işlemi yaparken seçimi genişlet seçeneğini de seçmeniz gerekir. yoksa diğer sütunlar karışır.


  • himmet dayi  (10.12.13 14:56:27) 
türkçesinde veri>yinelenenleri kaldır mı yapmalıyım?


  • nobeard  (10.12.13 14:58:06) 
evet.


  • [silinmiş]  (10.12.13 15:15:05) 
douchebag'in yöntemi daha iyimiş ama başka bir yolunu daha söyleyeyim. Biraz daha esnek bir yol. Benzer isimleri de bulmuş olursun.

Dosyanın sırası önemliyse en başa bir sütün daha ekle. Buraya 1'den 3000'e kadar sıra numarası yazacaksın. Sonra isme göre sırala listeyi. Tekrarlanan isimleri sildikten sonra. Sıra numarasına göre tekrar sıralar ve numaralarını silersin.
  • zombi  (10.12.13 15:27:12) 
çok teşekkürler arkadaşlar.


  • nobeard  (10.12.13 15:53:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.