[]

pcdeki sesi tvye vermek?

hdmi ile ikisini bağladım ama sesi nasıl tvden alacağımı çözemedim.
denetim masasından ses e gidince sadece speaker gözüküyor tv gözükmüyor. acaba tv üzerinden mi ayarlanıyor, bilen var mı? tv lg bu arada.



 
"denetim masasından ses e gidince sadece speaker gözüküyor tv gözükmüyor" demiştim ama.


  • neira  (10.12.13 11:41:40) 
Kasaya giren 3 lu giris var ya hani. ben onlardan ortadaki ile sagdakini cikariyorum. ses otomatikman tv ye geciyor. Denetim masasiyla falan ugrasmiyorum hic.

e: ben 5+1 kullaniyorum bu arada. onun kasaya giren 3 lu girisinden bahsediyorum.
  • lionel andres  (10.12.13 12:02:57 ~ 12:04:26) 
TV gözükmez zaten HDMI Output gözükür. Eğer gözükmüyorsa ekrankartınızın hdmi sürücülerini yüklediğinizden emin olun.


  • wallcan  (10.12.13 12:05:44) 
ekran kartı ayarlarından yapılıyor olması lazım. nvidia mı ati mi var sende bilmiyorum ama hdmi çıkışından sesi iletmek için "ekran kartının" ayar panelinden ayar yapıyorsun.


  • loveinaflipbook  (10.12.13 12:08:32) 
bizim tvde ses için ayrı görüntü için ayrı kablo var. görüntü için ucunda mavi ekran girişi olan kalın kabloyu takıyorum, pcnin ses çıkış jackına da ucu kulaklık ucu gibi olan ince kabloyu takıyorum oluyor.


  • yue  (10.12.13 12:26:16) 
Bunlarin hicbiri cozum olmazsa ve ekran kartin ati rodeon ise ben buldugum cozumu soylim. Ses getiremedim 1 ay sonra buldum. Ekran kartindan ana karta cok ince 2 ucu olan bi kablo var. Megersem ekran kartıyla gelmis ama takmamisim. Onu buldum taktim bi anda ses geldi tw den. Hdmi ile baglayinca ekran kartını ana karttan elektrik beslemesi mi ne gerekiyormus. Bi forumda gormustum. Ekran karti modelini internette yaz. Tüm parcalarinin oldugu ayrintili bir foto bulmaya calis. O kucucuk kablo varsa sorunun senin de o dur.


  • ykyt  (10.12.13 12:38:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.