[]

Belli bir çıtayı geçince, özül hareketin normalleşmesi

'tarhana çorbası seviyorum' deyip rezil olmamak için zengin olmak gerekir.

fakirseniz menemen sevemezsiniz, sevseniz de söyleyemezsiniz. ama zengin adamlar gece 2'de menemen yemek için 3 araba çamlıca'ya gelebilirler, bunda bir sakınca yoktur.

belli zenginliğe ve şöhrete gelen geçmiş asi'si, birden iyi bir insan olur. dışarıya iyi davranır, ''aile değerleri şöyle önemli'' demeye başlar. güzelce akıl dahi verir. ama aynı adamın 10 sene önce dünya umurunda olmaz.

bu ne bu? bunu ben nasıl adlandıracağım?

 
Zengin rahatlığı desek. Onlara hersey serbest. Bununla ilgili entry m vardi. Fakir yemeği el ile yerse gorgusuz, zengin el ile yerse halktan birisi olur. Fakir yemegi catal bicak ile yerse gorgu budalasi, zengin catal bicak ile yerse soylu olur.


  • ykyt  (10.12.13 10:56:45) 
"kapitalizm" yeterli bence. parası olanın söz söylemesi nedeniyle oluyor.

tarhana seviyorum diyen rezil oluyorsa, parası olanlar o algıyı oluşturduğu için rezil oluyor. burada nicelik değil nitelik önemli. 100 fakirin içinde 1 zengin olsun, yine de diğerlerini küçük görme hakkını kendinde buluyor olabilir.

fakat asi adam örneğinde farklı bir durum var, o parayla ilgili değil sanki. işin içinde para olmasa da belli bir yaşa gelince akıllanma durumu oluyor.
  • kül  (10.12.13 11:01:12) 
ne kadar bilimsel bilemiyorum ama,

(bkz: sülalem raad panpa)
  • paranoyak kedi  (10.12.13 11:04:30) 
ne alakası var abi. hayatımda böyle garip bi benzetme duymadım. çok saçma bence sevgili psi.


  • roket adam  (10.12.13 11:16:25) 
şöyle;
1. durumda zorunluluk (başka seçeneği yok)
2. durumda tercih.
  • jimjim  (10.12.13 11:16:30) 
duyuruya cevap diil ama müthiş bi durum tespiti olmuş tebrikler.


  • rentts  (10.12.13 11:25:57) 
"sadeliğin hoşa gitmesi için, başkalarının, isteseniz sade olmayabileceğinizi, yani müthiş zengin olduğunuzu bilmesi şarttır." marcel proust/ guermantes tarafı.


  • hoot  (10.12.13 12:04:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.