[]

Motosiklet kullananlar bi el atsin

İsten gec saatte cikiyorum. Bi bayan olarak korkuyorum eve gelmeye. Taksicilere de cok guvenemiyorum. Motosiklet alayim diyorum ama hem ehliyetim yok hem de hic kullanmadim. Ama cok guzel bisiklet kullaniyorum.
Sorularim sunlar
Motosiklet alsam kullanabilir miyim? Bizim buralar biraz yokuslu. Ama kestirme yollar var
Ne kadarlik bi motosiklet almaliyim? Cok pahali olmasin isten eve evden ise gitmek icin kullanicam sadece.
Kis mevsiminde kullanabilir miyim?
Kilit olayi nasil oluyo aklim kalmasin geceleri motorda.

Simdiden tesekkurler

 
koyacak kapalı bir yerin yoksa çok canını sıkabilir. düzenli bir taksici edinsen ve direkt onu arasan?


  • armagan  (09.12.13 22:38:59) 
Her gun taksiciye para veremem bir de net cikis saatim yok adam beklemez yani. Musterisi falan olut bekleyemem ben de onu


  • matilda  (09.12.13 22:39:52) 
6-7 bin liraya düzgün bi maxi scooter alabilirsin. honda nın sürüş akademisi var öğrenmek için, süperdir. bi araştır.


  • hope ender  (09.12.13 22:44:28) 
Öncelikle kullanabilirsin tabiki,hic kullanmadigin için vitesli sikinti olur senin için dolayisi ile scooter tavsiye ederim. Butcene gore marka model de söyleyebilirim.kis mevsiminde gerekli ekipmanları kullanirsan fazla usumeden kullanabilirsin bence. Klasik kilit ve disk kilidi seçenekleri var ama hiçbirisi kesin çözüm değil.


  • efsane  (09.12.13 22:55:39) 
istanbuldan yazdığını düşünüyorum.. ben erkek olduğum halde bile istanbul trafiğine motorla çıkmaya korkuyorum sen kadın olarak daha çok korkman lazım. kadın olduğunu gören sürücüler seni sıkıştıracak bunu bil. gece yarısı yolda kalabilirsin. kışın kesinlikle kullanamazsın çünkü tecrüben yok. bence bu sevdadan vazgeç çünkü çocuk oyuncağı değil. git 90 model bir polo al daha güvenli.


  • kaptan memo  (10.12.13 10:11:21) 
kışın motosiklet zordur. özellikle bir kadın için daha zordur. hatta ve hatta acemi bir kadın için çok çok daha zordur.

öncelikle acemi birisi için söylüyorum, kışın motosiklet öğrenilmez. konsantreni öğrenmeye odaklayamazsın. neden? çünkü soğuktan mı korunacaksın? kaygan ıslak yollara mı dikkat edeceksin? yoksa motor sürmeyi mi öğreneceksin? ayrıca illa alacağım diyorsan kışın çok soguk oluyor, onun için astronot gibi giyiniyoruz bunu bil.

kışın motosikleti çalıştırmak bile başlı başına bir sorundur. evet sadece çalıştırmak düşün yani. soğukta çalışmıyor kolay kolay. ben bile 10 yıllık motor kullanıcısıyım, bazen 5 dk uğraşıyorum çalıştırmak için. ıssız bi yerde kaldığını düşün, motor çalışmıyor ne yapacaksın? hiç mi çalışmaz diye sorabilirsin, çalışır ama tecrübe lazım. gecen gün bi acemi bi arkadaşım benim motoru çalıştıramadı mesela. aküsünü bitirecekti neredeyse çalıştırmak için. sonra ben aldım çalıştırdım. böyle şeyler..

bunlar uyarılarımdı. illa sorularına cevap istiyorsan vereyim. kilit olayı mesela; motoru kapalı bir alana koymadığın sürece birisi onu çalmayı kafayı koyarsa çalar, bunun kurtuluşu yok. yeterki birisi çalmayı istesin. direksyon kilidi var mesela, bi boka yaramaz. 30 saniyede çözerim ben o kilidi. motoru direge kilitledin diyelim, demir makası var. oda bi işe yaramaz. bak ben kendi motorumu kapalı yere kilitlediğim halde, içeride ayrıyetten zincirliyorum, kapıya da köpek bağlıyorum. sen düşün gerisini artık. abartmıyorum çünkü yaşadığım yer hırsızlıkta çığır aşmış bir yer. geçen hafta sanayide tamirdeki polis arabası çalındı burada, düşün yani öyle bir yer:)

uzun lafın kısası zamanlaman yanlış. ben senin yerinde olsam bir kadın olarak, bu kışı bir şekilde atlatır, yazın motorumu alır sürmeyi öğrenir tecbüre kazanır, önümüzdeki kışa da bu iş için hazır bir şekilde girerdim. mesela kaskla motor öğrenilmez, öğrenilir ama daha zor öğrenilir, görüş açını azaltıyor çünkü, e kask takmazsan da soğuk. bunun gibi bi sürü şey sayabilirim sana.

genede alıcam diyorsan model marka için tavsiyelerimi söylemem adına mesaj atarsın.
  • eyyor  (10.12.13 20:42:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.