[]

Karbonhidrat ve proteinin birlikte tüketimi

Protein ve karbonhidratları birlikte tükettiğinizde, iki besinin de sindirilmesindeki verimi aşırı düşürüyorsunuz, diyorlar. Birçok yerde okudum bunu. Ama bu bilginin doğru olduğuna inanmak istemiyorum. Çünkü eğer doğruysa, tavuklu pilav, ton balıklı makarna yiyemeyeceğim. Evet kas gelişimi için çalışıyorum.
Ne dersiniz, sizce böyle birşey var mı? Özellikle sporcu arkadaşlar duydunuz mu, dikkat ediyormusunuz buna?



 
çok yakın bir arkadaşım hayatımda gördüğüm en düzenli sporcudur beslenme, uyku düzeni, antreman vs her açıdan. karbonhidrat ve protein birlikte besleniyor ve bir sıkıntı olmadı şimdiye kadar, maşallahı var gayet de.


  • tescillimarka  (09.12.13 22:06:00) 
okuduğun yeri merak ettim doğrusu, ben de bu konuda uzman olarak görmesem de kendimi olabildiğince okumaya çalışırım, şimdiye kadar ayrı ayrı alınması gerektiğine ya da birlikte alındığında ortaya çıkabilecek düşük verim sorununa dair bir şeye rast gelmedim.


  • candanag  (09.12.13 22:06:57) 
Eğer bahsettiğin tozlar ise birlikte kullanmak çok saçma olur.
Sana şöyle bir tavsiye verebilirim;
spor'dan 1 saat önce karbonhidrat yani pilav ,makarna vs. yiyebilirsin yada abur cubur fark etmez.idman bitene kadar elin ayağın titremez kolay kolay.idman çıkışı amino asit yada direk protein tozu yada protein.proteinden 1-1,5 saat sonrada tavuklu salata yiyebilirsin. Gece yatarken yada yatmadan evvel karbonhidrat almamaya dikkat et.Casein alabilirsin vücudu besler süt ve yoğurt gibi.
Umarım faydalı olmustur..
  • 3dillustrator  (09.12.13 22:13:54) 
var,ton balıklı bi gıdanın üstüne pirinç,bulgur yiyince şişersin.yoğurtlu bi çok gıdada da bu geçerli.ben etmem yerim argadaş .


  • ganyotçu  (09.12.13 22:14:16) 
ince bağırsak nasıl çalışıyor araştırsın bi onu diyen adam. anasına atlıyor resmen besinin bırak sindirmeyi.


  • zazazaraeta  (09.12.13 22:14:16) 
Hikaye.

Ronnie Coleman, Jay Cutler, Dorian Yates, Phil Heath, Kevin Levrone, Shawn Ray, Kai Green, Flex Wheeler gibi ve daha nice profesyonel vücutçuların yaşantılarını gösteren uzun metraj filmlerin hepsini izledim. İstisnasız hepsi de protein ve karbonhidratı birlikte yiyorlar. Günümüzde Türkiye'deki bütün müsabık vücutçular da aynı şeyi yapıyor.

Bu dediğinizin neden bir şehir efsanesi olduğu şurada gayet güzel açıklanmış, buyurun: chealth.canoe.ca
  • hiko seijuro  (09.12.13 22:26:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.