[]

Bir köpek sorunu

Ama benim köpeğim değil. İş yerinin karşısında bir apartman ve o apartmanın da üst katta genişçe bir terası var. Orada da köpekli birileri yaşıyor. Orada oturanlar tahmin ettiğim kadarı ile çalışıyorlar ve köpek bütün gün dışarıda. Teras da gölge oluyor, yazın köpek bütün gün dışarıda olunca "İyi, en azından ferahlıyor hayvan, yaz günü evde bunalmıyor" diye düşündüm ama köpek hala yağmur, çamur, soğukta yine dışarıda. Yağmurda bir korunağı yok, terasın köşesine büzülüp ıslanıyor hayvan. Üstelik pisliklerini de sahibi iki-üç ayda bir temizliyor ve ortalık sayılabilir ama iki elin parmaklarını da geçen bir sayıda bok kaplı. Teras kuru balkon gibi, sadece ilkel bir masa var.

Daha fenası bir iki kere işyerinde sabaha kadar kaldık, köpek hala oradaydı. Bir yürüyüşe falan çıktıklarını görmedim. Sadece bayram tatiline girmeden yoktu köpek o terasta. Rapunzel gibi olmuş köpek, bütün gün kulesinden gelene geçene bakıyor ıslanmıyorsa.

Ben kedi ve kuş besledim ama hiç köpek beslemedim, o yüzden olan bitenin normal olup olmadığını anlayabilmek için işyerinden köpek sahibi bir arkadaşla konuştum, o da köpeğın bakımsız kaldığını söyledi. Hatta, o da rahatsızmış durumdan ama "İhbar etsem ve barınağa götürseler, buradan daha fena koşullar. Barınak yine soğuk bir yer, bu kadar alanı da olmaz" dedi, barınak koşullarını bilmediğim gibi benim olmayan bir köpeği neye ve nasıl layık göreceğimi de bilemedim. Köpeği dışarı atmamışlar ama durumu da hoş değil bence.

Sonuç olarak
a) Köpekler için bu şekilde bakım normal mi? Hayvanın sürekli orada kalmasını gerektirecek bir durumu, rahatsızlığı olabilir mi?
b) Kapıya not mu bıraksam? Sahiplerini uyarmalı mıyım? Nasıl uyarabilirim?
c) Direkt baltayla eve dalıp köpeği kaçırsam mı? (Kaçırsam da bakamam ki. Bakabilsem kendime alırım zaten)
d) Bir yere şikayet/ihbar etmeli miyim?
e) Başka ne yapabilirim?

 
tabii ki durum hiç normal değil. ama bir yere şikayet etmeye kalksan da bir işe yarayacağını hiç zannetmiyorum.
(bkz: türkiye)

anca sahiplerine gidip dersin, yazıktır, günahtır bari bi kulube koyun hayvan üşümesin falan.
başka da bişey yapamazsın hafız.
  • argin  (09.12.13 22:38:21) 
Cok takdir edilesi yaptiginiz. Sahiplerin huyunu suyunu, apartman gorevlisinden ogrenebilirseniz ona gore davranin bence. Belki ilk uyarinizda duzeltirler durumu. Kapiya not asmak iyi bir davranis olur bence.

Biraz da Google'da arattim, isterseniz sunlara bakin.

forum.petarkadas.com&baslangic=0

www.haytap.org
  • bir varmis bir yokmus  (10.12.13 16:13:10) 
sahibi olacak orospu çocukları zaten kulübeyle falan uğraşacak kadar hayvana değer veriyor olsalar oraya kapatmazlardı.

yapabileceğin şey tahtadan bi klübe yapıp, çok kolay yapması, ya da beceremem dersen bi yerden satın alıp adamların zilini çalıp köpeğinize klübe getirdim falan diyebilirsin. hazır kulübeyi belki tenezzül edip de koyarlar. biraz da utanırlar belki azıcık utanmaları varsa.

ayrıca soruna cevap veriyorum, bir köpeğin günde en az 1 saatlik iki yürüyüş yapması şarttır sağlıklı kalabilmek için. ayrıca köpekler de kediler gibi özel habitatlarına tuvalet yapmayı tercih etmezler. o köpeğe kalsa terasa sıçmaya meraklı değil yani bi gezdireni olsa. egzersiz yapamayan köpeğin psikolojik problemleri başgösterir. sonra da benim köpek manyak, ben köpek hasta, benim köpek laftan anlamıyo diye sokağa atmaya bahane çıkıyor bizim itlere(köpek sahiplerinden bahsediyorum).

dediğim gibi en kötü içine battanye koyup küçük bir kulübe yap götür heriflere. youtube'da bir sürü "how to" videosu var. sana noluyo derlerse de elindeki kulübeyle ağzını yüzünü patlat ibnelerin. şerefsizler.
  • matchgrip  (10.12.13 17:24:10) 
Çok teşekkür ederim, sanırım bir kulübe yapabilirim, elimden gelir. Onunla birlikte de bir not bırakayım. Bugün daha çok delirecektim çünkü köpek yağmurda sırılsıklam oldu bütün gün, hava da buz gibi. Ayrıca köpeğin doğru düzgün mamasının olmadığını da öğrendim. Mama kabı var ama onu yalayıp duruyormuş. Üst katlardan daha net görünüyormuş. Bugün 'Üst kattaki köpeği besleyen it" temalı bir not yazmak istedim ama içine ne yazacağımı da tam bilemedim. Esasen evin anahtarını bıraksa öğle aralarımda ben dolaştırmak isterim ama benim de programım düzensiz ve yoğun. Zaten o yüzden hayvan sahibi değilim. Köpek bana kalır da ben de bakamazsam diye çekiniyorum. Ayrıca hayvan donuyor, önemli olan öncelikle o. Bu ikisini birden deneyeceğim.


  • aychovsky  (10.12.13 20:11:24 ~ 20:12:20) 
Çok iyi olmak gerekmiyor hayvana üzülmek için, birkaç aydır görüyorum sürekli, köpek bakışı bakıp bakıp duruyor. Manyak gibi camdan cama köpekle konuşuyorum; bir yandan da korkuyorum hayvan atlamaya kalkarsa diye.

Bugün kar yağarken içeri almışlardı köpeği. Haftasonuna kadar kulübe yapacak zamanım olmayacak, haftasonu bir kulübe alabilirim ya da yapabilirim dedim, bu hafta ne yapsam diye düşünüyordum. Bugün artık içeri almış. Bir iki gün daha içeride durursa kulübe ile giderim. Hatta, belki haftasonu gidersem sahipleri evde olur, onlarla da konuşurum diye düşündüm.
  • aychovsky  (11.12.13 17:25:11 ~ 17:26:44) 
Ne oldu bu kopegin akibeti? Antalya'da kurtarilan kopegi gorunce acaba bu muydu dedim.


  • bir varmis bir yokmus  (15.01.14 04:04:57) 
YOk, ben İstanbul'dayım, sahibiyle konuştuk. Sahibi gece eve geldiğini o yüzden gece yarısı hayvanı dolaştırdığını söyledi. Ondan sonra da balkon kapısını açık bıraktı evin, köpek hem içeri hem dışarı çıktı. Ama bu aralar hava sıcak diye tekrar sürekli dışarıda hayvan. Sahibi anahtar vermeye pek yaklaşmıyor, anahtar verse ben bazı öğle aralarında en azından dolaştırabilirim onu. Ama en azından girip çıkıyor, donmuyor hayvan. Daha geniş oldu ortamı, zıplıyor kendi kendine. Ama sahibi makul bir kişi olmasına rağmen tanımadığı birinden yardım kabul etmiyor.


  • aychovsky  (15.01.14 07:13:47 ~ 07:15:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.