[]

en iyi vpn nedir?

merhaba,

konunun komple cahiliyim. ona göre cevap verirseniz sevinirim.

profesyonel vpn hizmeti satın almak istiyorum. it'ci değilim, amacım sadece türkiye'de açılmayan sitelere erişmek ve internet trafiğimin mümkün olduğunca gizlenmesi (öyle çok acayip sitelere de girmiyorum gerçi. torrent filan en fazla).

1) bu durumda sizce vpn gerekli bir şey mi?
2) internet hızını çok düşürür mü?
3) paralı olarak en iyi servis hangisi? private internet access diye okudum bir başka duyuruda, ama yabancı bir sitede "amerika merkezli. nsa gözetler mi?" diye şüpheler vardı.

 
Open VPN işinize yarayabilir.

www.vpnbook.com
openvpn.net
www.vpnbook.com


Torrent içinde www.zbigz.com
  • birfincankahvedahaisteyenadam  (09.12.13 21:13:16) 
1. yasakları aşmak istiyorsan evet gerekli
2. hızı düşürür evet. vpn siz hızı göremezsin. ama iyi bi servis kullanırsan cok da yavaşlatmaz.
2. paralı olarak biçok iyi servis var ama tunnelbear öneririm.
  • kosun lan mevzu var  (09.12.13 21:15:21) 
gireceğin en fazla yer torrentse ne diye vpn alıyorsun ki ?


  • glamdr1ng  (09.12.13 21:19:44) 
hidemyass hıza pek etki etmiyor. bugün 3.3 mb/saniye yi gördüm torrentte vpn açıkken.


  • king lizard  (09.12.13 21:25:07) 
ücretlilerde hız problem olmuyor, hma iyidir mesela. ama sıfır kayıt, süper gizliliğe inanma. yasal olarak kayıt etmek zorundalar, örnekler de var, vpnler mahkeme kararı sonrası kayıtları paylaşmış.


  • sttc  (09.12.13 21:28:45) 
www.securitykiss.com
göz at mutlaka.

  • late viper  (09.12.13 22:13:25) 
öncelikle cevaplar için çok teşekkürler.

@glamdr1ng, esasen biraz da onu merak ediyorum. yani bana da biraz mantıksız geliyor vpn almak. ancak telif haklarına ilişkin yasal düzenlemelerin ve bu düzenlemelerin uygulanmasının türkiye'de ne şekilde evrileceğini tam olarak kestiremediğim için, şimdiden bir önlem olarak vpn almayı düşünmüştüm.
  • starborn  (11.12.13 08:06:31 ~ 08:07:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.