[]

excel sorusu

arkadaşlar selam,

excel de a sütünunda bir düşey ara formülüm var farklı bir çalışma dosyasındaki tablodan arıyor istediklerimi.

benim yapmak istediğim şey de şu, a sütununa el scanner'ı ile bir barkod okuttuğumda barkodun en son numarasını silsin akabinde b sütununa geçsin ben de yeni barkodu okutayım.

böyle bir şey mümkün mü acaba?

 
a sütunundakinin son satırını silip kalan kısmı b'ye almak kolay. ama sen ard arda barkod okuturken alt satıra nasıl geçecek onu çıkaramadım. makro vs daha detaylı bilen biri yardımcı olabilir.

son satırı silip yana geçirme olayını MID formülüyle yapabilirsin. excel Türkçe ise bilemiycem, internetten MID in karşılığına bakarsın.
  • hope ender  (09.12.13 20:24:05) 
evet son numarayı silip kalan kısmı b sütununa atmak değil istediğim.

a sütünuna scanner ile okutulan barkodun son numarası silinecek
b sütünununda kursör yeni barkod için hazır olacak.

teşekkür ederim
  • SpecialisT  (09.12.13 20:29:48) 
yalnız bu dediğim şey ancak her mal kodu eşit sayıda haneye sahipse olur, öbür türlü kupon yatar.

şunu izle istersen; www.youtube.com

bu işine yaramazsa eğer, yarın sabah bi tekrar bakarım önümde excel varken bi mesaj at ;)
  • hope ender  (09.12.13 20:33:10) 
videoyu izliyorum hemen işin içinden çıkamazsam da mesajımı atıyorum teşekkürler (:


  • SpecialisT  (09.12.13 20:41:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.