[]

Sata II (3GB/s) bir laptop'a 256 GB SSD takmak...

Anlamsız mıdır?

Bilgisayarın modeli şu: www.crucial.com özelliklerde sata 2 olduğu yazıyor.

Şunu (www.webdenal.com) almayı düşünüyorum. Boş işler mi bunlar yoksa ''niye anlamsız olsun çok iyi fikir'' mi?

 
Yapacaginiz en mantikli sey olur. Sata 2 de olsa bilgisayarda inanilmaz bir hiz artisi yasayacaksiniz. 3-5 sene sonra laptopi degisseniz bile 256gb ssd'yi kullanmaya devam edersiniz. Samsung da en stabil SSD markalarindan biri.

Gozunuz kapali alin, pisman olmayacaksiniz.
  • archvile  (09.12.13 13:02:58) 
İş mantıklı, fakat 600 lira çok. Bilsiyarın yarı parası kadar daha vereceksin. Gerek yok. Üç-dört sene sonra yenisini alırken üzerinde takılı gelir zaten.


  • Dunedan  (09.12.13 13:33:45) 
@dunedan pc bundan 5 yıl önce 1800 lira idi aslında.:)


  • kisa bisey olsun istemistim  (09.12.13 13:58:13) 
yapabileceğin en mantıklı şey şu;
bilgisayarındaki harddiski şu ( www.hepsiburada.com )zımbırtı ile dvd bölmesine tak.
boş kalan hdd bölmesine de 60 veya 120lik bi ssd tak.
sistemi ssdye kur.
verilerini de hdd de sakla. hem daha ucuz hem daha mantıklı olur.
  • cetoxim  (09.12.13 14:06:32) 
@cetoxim +1
benim ki de netbookdan hallice bir bilgisayar. amd e350 işlemcili.
tamam veri aktarım hızının yarısını kullanıyorsunuz ancak erişim süresi denen şey uçuyor.
ben amazondan 75$ a 120 gb kingston aldım kargo ile birlikte 180 tl tuttu. o kadar ödemenize gerek yok. oyun oynasanız bile 30 gb sistem tutuyor. geri kalanı da yetiyor.
  • hoot  (09.12.13 14:36:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.