[]

Buenos Aires - nedir ne değildir soruları

bu cuma buenos aires yolcusuyum. önceden planlanan bir gezi olmadığı için ayrıntılı araştırma da yapamadım. sorularım var bu memlekete giden görenlere;

- kalınacak en güvenli ve merkezi bölge neresidir? nerelerden hostel bakmak daha doğru olur? yalnız kalacağım bu yüzden güven meselesi çok önemli.

- şu bölgeler nispeten tehlikelidir-kötüdür, aman yaklaşma bölgeleri var mı? hem muhit olarak hem de mesela 'metroları belli saatten sonra tekinsizdir' gibi gibi.

- ne kadar süre kalacağımı henüz planlamadım, 1 ay kadar kalırsam tango-ispanyolca kursu gibi aktivitelere gireyim mi? low cost takılacağımı da hesaba katarsak bütçemi sarsmayacak böyle aktiviteler bulabilir miyim?

- şurda yemek ye şurda şunu iç şurda yayıl gibi önerilere de açığım.

- el calafateye gidenler için, nerede kaldınız? ne kadar zaman ayırmak gerekir?

 
Valla işin zor
Benim ailem orada yaşıyor.

Ben de arada sırada gidiyorum.
Quintana diye merkezi bir bölge var, güvenlidir, ama pahalıdır.
Genel olarak şehir güvensiz bir şehir değil, brezilya güvensizdir de, arjantin güvenlidir.

Florida caddesi güzeldir, gezmek tozmak için, tangodan bol birşey yok.

Gittim gördüm diye söylüyorum, Boca'nın stadının etrafındaki mahallelerde gündüz gez, ama gece kalma, pek tekin değiller.

Boca stadının çevresinde güzel etçiler var, tango gösterileri falan, hergün yapılacak iş değil ama bir kere yapılır, türkiyeye göre etler çok başarılı tabii

Ülkede dolar "satışı" yasak.
Senin getirdigin dolarları bozup, sen veya bir başkası isterse dolar alamıyor.
Doları 400 den bozuyorlar, ama bizimkiler mesela maftasını bulmuşlar bu işin, 100 doları 800 den bozuyor adam tam 2 katı yani, sonra içeride dolara ihtiyacı olanlara 1000 e atıyorum satıyor.

Dolar bozduracaksan illa bankalardan bozdur, yollarda kambiyo kambiyo diye dolaşan adamların paranı alıp kaçma olasılığı çok yüksek.

Ps: Çok saçma ve alakasız ama çikolata seviyorsan eğer, duty freeden al kendine, onları ye, ülkede satılan bilindik markalar dahil, herşeyin tadı çamur gibi, milka falan buradaki gibi değil, çikolata diye kendi halkına pralin mi dayıyor ibneler nedir çözemedim.
  • cruseo  (09.12.13 14:07:57 ~ 14:11:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.