[]

kira sözleşmesini devretmek hakkında

kiralık ev sözleşmesini kiracı bir başkasına devredebilir mi, bu yasal mı? yoksa bu gizlice mi yapılıyor? kiracının böyle bir hakkı var mı, ev sahibinden nasıl bir izin almak gerekiyor?




 
kira şahsi hak oluşturur, 3. kişilere ya da mirasçılara geçmez. evsahibi de izin vermez zaten, sizinle sözleşmemizi sona erdirelim onlarla sıfırdan yeni sözleşme yapalım der en iyi ihtimalle. zira evde oturduğunuz süre içinde kira yalnız üfeye göre artmıştır yeni kiracı demek kirayı tekrar belirleyebilmek demek.


  • alice practice  (09.12.13 01:14:05) 
@alice practice: söylediklerinizde haklısınız, mantıklı. ben geçenlerde böyle birşey duydum da bu nedenle sordum bu soruyu. demek ki yapanlar bunu gizlice yapıyorlar değil mi?


  • lllllllllllllllllll  (09.12.13 01:16:12) 
gizlice yapıyorlardır muhtemelen. evsahibi öğrendiği anda bu alt kiracıyı evden çıkarabilir tabi, alt kiracı ancak ilk kiracıya karşı bir hak iddia edebilir. evsahibine hiç bir şey diyemez.


  • alice practice  (09.12.13 01:20:44) 
kira kontratında bunu engelleyici bir madde yoksa yapılabilir mi?


  • nereye bu gidis  (09.12.13 08:53:26) 
Öncelikle efendim kira ilişkisinin devri ile kira konusu taşınmazın kullanım hakkının devri (Alt kira Sözleşmesi) iki farklı hukuki kurumdur. Kiracı sözleşmede kararlaştırılmadığı sürece alt kira sözleşmesi yapamaz. Kırtasiyede satılan sözleşmelerde bile alt kira sözleşmesinin yapılamayacağı maddesi yer alır.

Kira sözleşmesini her zaman devredebilirsiniz. Ancak bu devrin geçerli olabilmesi için kiraya verenin yazılı onayını almanız şarttır.
  • jagdpantherhellcat  (09.12.13 09:23:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.