[]

Notebook Tavsiyesi: Hangisini, Nereden Almalı?

Merhaba arkadaşlar;

8 seneyi aşkın zamandır kullandığım masaüstü bilgisayarımı evdekilere devretmek ve yüksek performanslı bir laptop almak istiyorum. Orta kalite bir ürün 2-3 sene işimi görebilirdi ancak bizim de şöyle bir gelenek vardır ki: evladiyelik bir mal alınır, bozulana kadar kullanılır. Dolayısıyla bu alacağım laptopu da en az 6-7 sene -parça değişimleriyle filan- kullanmam gerek. Şu an olmasa bile bir süre sonra performans gerektiren programları kullanmam da gerekebilir.

MSI, Asus ve Samsung araştırdım, Samsung'lar açıkçası çok içime sinmedi. Asus'un şu modelini Vatan'da buldum ancak normal fiyatının çok üzerinde olduğunu söylüyorlar, maksimum 2700 dediler: www.vatanbilgisayar.com

Benim gönlüm MSI'da gibi duruyor. SSD, Audio Boost vs. özellikleri beni epey cezbetti. Fiyat/performans oranı da piyasadaki diğer bilgisayarlardan çok çok uygun gibi. Ancak arkadaşlar öyle bir yelpaze koymuşlar ki GE60-GE70 bakacağınız zaman bile blu-ray'li, SSD'li onlarca modelle karşılaşıyorsunuz. Dolayısıyla alacağım model konusunda biraz tereddütlüyüm.

Bu blu-ray içeren model: www.vatanbilgisayar.com

Bunlar da bilimum SSD'li ve SSD'siz modeller: www.sanalmarketim.com

Abartılı fiyatta olanları elbette ki eledim. 3000 civarı benim için uygun. Demem odur ki, MSI tavsiye eder misiniz, yoksa bir süre sonra SSD taktırmak gerekse bile Asus'u mu tercih etmeliyim? MSI kullanıp şikayetçi olan var mı? MSI'lar genellikle oyun bilgisayarı olarak satılıyor, oyunu tabii ki oynayacak ancak abartmayacak birisine oyun bilgisayarının zararı olur mu?

Nereden sorusuna gelince: Vatan, Gold gibi bir şirketten mi yoksa lokal bilgisayarcıdan mı almalı? Masaüstü bilgisayarımı topladığım yerle iletişime geçtim, getirtebileceklerini söylediler. Bu durumda garanti-indirim-tamir durumları nasıl olur merak ediyorum. 8 senelik bilgisayarımda en ufak bir problem bile yaşamadım ayrıca.

Sabırla okuduğunuz için teşekkür ediyor, yardımlarınızı bekliyorum :) teşekkürler.

 
hp-toshiba-casper-acer'den özellikle uzak durmam gerektiği intibası oluştu bende :) biraz sıkıntılı olduklarını duymuştum, o yüzden harici disklerini bile almadım.


  • sevgikusunkanadinda  (09.12.13 00:45:29) 
Hocam uzak durman gereken listeyi iyi özetlemişin, Toshiba'dan özellikle uzak dur zaten. Ben 4-5 ay önce yeni laptop aldım eskisi toshiba idi, şu an Asus kullanıyorum tasarım, performans ve fiyat olarak bence piyasanın lideri Asus. Zaten almadan önce uzun araştırmalar sonucu Windows işletim sisteminde Asus'un Eru etkisi yarattığı sonucuna vardım, daha ötesi yokmuş diyorlar. Biri çıkar aksini ispatlar illa ki ama sen Asus al pişman olma. :)


  • galas  (09.12.13 00:54:55) 
laptop'tan 6-7 yıl verimli çalışmasını beklemek hayal. 3 üzerini her şekilde kar saymalısın. elbette, 5 yılı veya üzerini deviren laptoplar var, ama performans olarak, özellikle cep telefonlarının bile coştuğu bu dönemde senin isteklerini ne kadar karşılar bilemem.
bluray'le hiç uğraşma, ssd'li al.

  • yalnux  (09.12.13 07:01:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.