[]

Ola ki Bir Gün Beyin Nakli Mümkün Oldu

kim ölmüş sayılır.
beyin nakli olan kişi birey olarak aynı kişi olarak mı kalır.
ruh'tan bağımsız düşünün olayı.


 
vücuttan bağımsız düşünülemez, örneğin usain boltun beyni al koy 200 kiloluk bir adama o adam dünya rekoru sahibi olmuyor, kişi hatıralar usain bolt ama fizik değil eskiden kazanmış sonradan kilo almışda olabilirdi ama aynı şey değil.

Kaldı ki parmak izi falan filan bence çok tartışılması gereken var.
  • basond  (08.12.13 18:56:25) 
bilinci ne olarak aldigimiza bagli.

bilinc eger beyinde ise beden sahibi.
  • bahceliyedi  (08.12.13 18:56:32) 
bence bu mumkun olursa insanlar beyin degil de, komple vucut nakli olmus olacaklardir.


  • trento  (08.12.13 18:56:43) 
Pek anlamam ama, senin vücuduna alışmış ona göre hormonları salgılayan bir beyin var, eh hadi gıcıklık yapmayacağım, diyelim ki oldu, arkadaşların da yazdığı gibi, ölen kişiye vücut nakledilmiş olur. Ahah çok ilginç düşününce. Tüm hatıralar vs beyine kazık çaktığı için proteinlerden falan dolayı bildiğin reenkarnasyonun eski yaşantıyı hatırlamalı versiyonu olur.


  • juusto  (08.12.13 19:29:10) 
e tabii ki evet.
organ nakli olacak fikir nakli değil.
kalp naklinde duygular taşınıyor mu?

ne biçim soru bu ya, yıl olmuş 2013 diyince de biz ukala oluyoruz.
  • jimjim  (08.12.13 20:05:37) 
@jimjim organ nakli olarak bakamazsın konuya. organ nakli beyin ölümü gerçekleştiğinde yapılıyor. beyin ölürse eyini nasıl nakledersin. burada verici yaşarken yapılan bir nakil var.


  • canseven  (08.12.13 20:26:50) 
ben soruyu tam anlamadım sanırım.
hem organ nakli olarak düşünmeyip hem de ruhtan bağımsız düşünücem
soru neyi soruyor öyleyse?

beyni alınan kişi; beyni alındığı için (beyin ölümü gerçekleşmemiş de olsa sonuçta artık beyni olmayacak)(hayati fonksiyonları durmuş) ölmüş olacak.
beyin nakledilen kişi de yeni beyinle hayatına devam ediyor olacak. evet, aynı kişi olarak kalacak. sadece kullandığı beyin yeni(farklı) bir beyin olacak.

*tabii burada, 2. kişiyi (yani beyin nakledilen kişiyi) nakil esnasında dahi ölmemiş(?) kabul ediyoruz.
  • jimjim  (08.12.13 20:36:35 ~ 20:37:53) 
@jimjim

örneğin benim beynimi sana naklettik.
sen jimjim olarak mı yaşamına devam edeceksin yoksa canseven olarak mı.
benim hatıralarım, duygularım sana geçer mi ?
  • canseven  (08.12.13 21:19:04) 
hayır. diyorum ki hayır, geçmez.
ben jimjim olacağım. jimjim olarak devam edeceğim.

canseven ölmüş olacak.

bir diğer ihtimal olarak öğrenilerek edinilen bilgilerin bir kısmını (çişini tutma,yazı yazma, konuşma vs) kullanamaz olabilirim. yeni baştan başlayacak olabilirim. fakat bir bebek kadar sıfırdan değil.
  • jimjim  (08.12.13 21:22:39) 
olsa olsa vucut nakli olur, ölmüş olmak için beyin ölümü gerçekleşeceğine göre burada, nakil edilecek beynin canlı olması gerektiğinden, her halükarda beyni canlı olan, nakledildiği vucudu canlı tutacaktır. yani canlı beyin kimdeyse birey o olur sadece vucudu değişir.yani beyin sahibi kimse, hayatını başka bir vucutta geçirecek.


  • bal dok yala  (08.12.13 21:30:34) 
çişini tutma, yazı yazma, konuşma gibi şeyler sinir sistemiyle ilgili olacağı için sadece nakil yapılan kişinin alışkanlıkları değişir, beynin sahibi solaksa ölen vucut sağlaksa burada gene beynin dediği olacak ve solak olacak diğer ölen kişinin sağlak olmasının önemi kalmayacak. tüm vucut hareketlerini beyin yönettiğine göre burada alışkanlık devre dışı kalır.


  • bal dok yala  (08.12.13 21:38:22) 
süper olur lan düşünsene, vücut yaşlandı, artık ölmeye yakın; hop sıfırdan yapılmış cillop gibi yapay bir vücuda(o zamana kadar bu teknoloji de gelişir heralde di mi?) beynini aldırıyorsun, bir 100 sene daha yaşıyorsun. tabi beynin sonsuza kadar işlevini sürdürebileceğini düşünerek yaptım bu yorumu.


  • saygilarefendim  (09.12.13 09:26:20) 
  • viva paulista  (09.12.13 10:22:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.