[]

ödevi buldurabilir miyiz? (ebelikle alakalı)

ebelik ve hemşirelik okuyan kuzenimin bi ödevi var. ödevi aşağıdaki gibi

"almanya, hollanda ve kanada'da ebelik eğitimine giriş koşulları, eğitim süresi ve içeriği"

bu konuda türkçe kaynak bulabilir miyiz? bir iki paragraf dahi olurmuş.

 
baktim hocam. turkce kaynak zor. ingilizce bulup cevireceksiniz.


  • compadrito  (08.12.13 17:47:21) 
Almanya'daki ebelik egitimi ile ilgili bi miktar bilgi var bunda:


blog.ergobaby.com


Almanya ebelik derneginin resmi sayfasi bu asagidaki. Benim Almancam yok. Belki Almanca bilen bir duyurucu size yardim eder.

www.bfhd.de


Bu da Almanya:

www.midwiferytoday.com


according to Germany midwifes association BfHD it takes you three years of 'education' (school) to become a midwife. But they also very much advice to do an internship after school before starting to work.
According to the 'midwifes-law' you have to be 18 years old to start your training. And I guess this is the case for most of the students, plus a certain amount of nurses who are trying to learn more and being older.

Hi morrello

I hold a university degree for nursing. Please allow me to explain you what I found.
In germany nursing, because you need to be a nurse, is a professional education. These mean ausbildung, so no university degree. It exist a university degree for nursing in berlin but the "paper" that allow you to work as nurse is a ausbildung that you get on the 3rd course of the university degree(that has 4 courses).

Then you can go for midwife.
Usually they will ask you for 2 years expirience as nurse before you can do any specialization. Then are 2 years more studing(few) and working more. Nurse work in germany is really (BIG REALLY) bad paid, at least in comparison to spain( I will say that salyry here is about 50% that in spain. And there is no professional recognition. Is true too that your work is only a 25% of what you do or can do in spain.

Think it carefully, anyway is your call.
send me a private if you need something else.


www.hs-gesundheit.de

Sunun 54. sayfasindan itibaren Almanya'daki ebelikle ile ilgili, 89. sayfasindan itibaren Hollanda'da ebelikle ilgili biraz bilgi var:

www.deloitte.nl

Surda biraz bilgi var:

answers.yahoo.com


Hollanda: Turkce kaynak ama cok az bilgi var:

bianet.org

Kanada: belki bi cumle cikar buradan:

en.wikipedia.org

Kanada: Bi cumle de burdan cikar:

www.canadianmidwives.org

Kanada:

www.ehow.com

Kanada:

www.ontariomidwives.ca

Kanada icin su linklere tek tek girip bakacaksiniz:

www.canadianmidwives.org

Hollanda: Bi cumle cikar burdan:

www.birthinternational.com

Hollanda: 2 cumle cikar burdan:

www.verloskundigenpraktijkdekern.nl

Hollanda'da ebelik egitiminin tarihcesi: 1-2 cumle cikar burdan:

www.ncbi.nlm.nih.gov
  • compadrito  (08.12.13 22:20:07 ~ 22:42:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.