[]

torrent izleyiciler (trackers) neden hep invalid url hatası veriyor?

merhaba millet, torrenti ekliyorum 3g modemle internete bağlanıyorum. torrenti ekledikten sonra trackers ekliyorum torrentz den ama hepsinde invalid url yazıyor. 3g modem kullanıyorum. güvenlik duvarını kapattım onla alakası olabilir mi diye, torrentz mi yanlış? udp bağlantılarını kullanmam için ne yapmam lazım?




 
portlar forwardlandı mı ki?

(bkz: port forwarding)
  • kyha  (08.12.13 03:54:42 ~ 03:54:57) 
2013 yılındayız torrent kullanmak için port forwardlama gibi şeylere gerek yok artık. şu ezberleri bir aşalım artık. 10 yıl önceydi onlar.

soruna gelirsek tam olarak ne yazdığını söylememişsin. ne yazıyorsun tracker diye tam halini yaz buraya ona göre yorum yapalım?
  • cthulhu  (08.12.13 04:10:02) 
3g dongle zımbırtısı için udp paketleri şebeke sağlayıcısının routerdan engelli ise (ki galiba öyle) adamların routerı hackleyip oradan kendi portlarınıza forward yapamayacağınıza göre(10 yıl öncesi filan denmiş ama hala NAT'ın stabil çalışmadığı durumlar var, hala port forwardlamak en temiz en etkili çözüm) vpn kullanarak durumu bypass edebilirsiniz.

türk şebeke sağlayıcılarda durum nedir bilmiyorum ama bazı ecnebi sağlayıcılar için internette udp hackleri gördüm, marka model servis sağlayıcı yazarsanız daha derin bakılır.
  • kyha  (08.12.13 04:28:17) 
ZTE mf667 model modem var.
zamunda dan torrent ekliyorum http kullandığı için tracker çalışıyor.

torrentleri torrentz den ekliyorum orada malum utorrent compatible list var.
oradaki listeyi kopyalayıp daha önce eklediğim torrente ekliyorum. ve udp yazanların hepsi invalid url diyor hem de anında.
ama http ler çalışıyor. indirmeyi genelde DHT üzerinden yapıyor.
başka ne yazmam gerekiyor bilmiyorum.
güvenlik duvarı üzerinden port forwarding denedim sadece windows güvenlik duvarı var normalde onu da kapalı tutuyordum. açıp port forward yaptım ama değişen bir şey olmadı.
VPN de bilmiyorum.
galiba yapabileceğimiz tek şey udp hacking tabi yapabilirsem
yardımcı olursanız sevinirim.
  • hoot  (08.12.13 14:32:58) 
yani gördüğüm çözümler daha çok servis sağlayıcına özeldi modemden çok adamların açık bıraktıkları/açık kalmış portlara yanlama şeklinde.
ya vpn ya da http trackerlarla yola devam durumu.

  • kyha  (10.12.13 03:19:50) 
teşekkür ederim


  • hoot  (10.12.13 07:47:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.