[]

psikolog ruhlu duyurucular...

Bi problemim var ve nasil basa cikacagimi bilemiyorum. Babam sürekli kardesimle benim kazandigimiz paranin ve harcadiklarimizin hesabını yapıyor. Ozellikle kardesim benden daha fazla kazandığı için onun üzerine cok gidiyor. Iki sene oldu baslayali ise ve babam ilk girdiği gunden beri kardesime kenara para koyma konusunda baskı yapıyor.kardesim su an uc bin lira aliyo ve bin lirasiyla geciniyo. Öğrenim kredisini ödüyor o paradan da.

Babama karismamasi konusunda herhangi bir şey söyleyince beddua eder gibi konuşup yarın öbür gun paraniz kalmasin calismayi birakin o zaman görürüm sizi ya da ben iste kenara koyuyor olmasaydim bir geleceğiniz olmazdı gibisinden.surekli o paralari yicek misiniz deyip duruyor. Ve gariptir ki içimde öyle büyük bir korku var ki eger kenara babamin istediği kadar para koymazsam parasiz kalip başkalarına muhtaç yasicam gibi geliyo. Ote yandan da daha cok gencim harcamak istiyorum biraz hayatin tadini çıkarmak istiyorum diyorum.

Babama kalsa ayda iki yuz liradan fazla bir giderimiz olmamali. Nasil davranayim babama ne diyeyim de hem beni rahat biraksin hem de vicdanen rahat olayım.

 
zor baba.
daha guzel bir dille anlatabilir,sonucta cocugun en buyuk guvencesi babasidir dogustan bide baba boyle yaparsa zor valla.

  • jamswety  (07.12.13 23:59:15) 
ben karşılıklı ilişkilerin alışkanlıklar üzerine kurulu olduğuna inanıyorum. siz babanıza özel hayatınıza karışabilme iznini zamanında vermişsiniz ve artık o yolun bir geri dönüşü yok. ya kıracaksınız adamı ya da suyuna gideceksiniz.

benim babam maaşımla ilgili bir kelime dahi etmez çünkü özellikle özel hayatıma müdahele edemeyceklerini erken yaşımda öğrettim kendilerine. yanlış anlaşılmasın çok samimiyimdir ailemle ama belli sınırlar vardır.
  • japon askeri  (08.12.13 00:03:12) 
@cigerdelen @japonaskeri
Zamaninda cok buyuk sıkıntılar yaşamış babam. Su an da bunu bizim yasamamizdan endişe ediyor ama eğer onun istediği şekilde yasamazsak da bunu cekmemizi istiyor. Kesinlikle bu. Ben de korkuyorum. Söylediği aslında doğru bir şey. Kenara para koyun diyor. Ama sürekli gozetimim altindasiniz duygusu iyi değil. Bunu da bilerek yapıyor. Çünkü eger öyle olmazsa bizim cigrimizdan cikacagimizi falan düşünüyor. Ama yaklasimim ne olmali hala bilmiyorum.

  • odetojoy  (08.12.13 00:09:55) 
18 yaşını geçtikten sonra insanlar açlıktan geberecek de olsa otoriter bi tavıra maruz kalamaz. kendi hayatını yaşa. hataların olur, yanlışların olur. belki ilerde çok pişman olursun ama bu senin hayatındır.

kaldı ki 18 yaşından küçük bireyler üstünde de baskı kurulamaz sadece doğru yola yönlendirmeye çalışılır.

anlatılan şey gerçekten bunaltıcı.

+

çalışan iki kardeş neden hala ailesiyle yaşıyor?
  • kosun lan mevzu var  (08.12.13 00:18:03 ~ 00:20:27) 
Çünkü birlikte yasayacagimiz eve babam da geldi isine yakin diye. Sonra kirayi ona odettik biz de. Simdi de kiraya ortak olun diyor. Diyemiyoruz ki sen git evden diye.


  • odetojoy  (08.12.13 00:20:18) 
aslında belli bi yaşı geçmiş insana çok da çıkışmaya gerek yok. şu durumda yapılabilecek en mantıklı şey duymamazlıktan ve görmemezlikten gelmek. ne söylerse söylesin takmamak ve bildiğin gibi yaşamak ama bildiğin gibi yaşadığını ona hissettirmemek.

böylece karşılıklı güzel gider her şey.
  • kosun lan mevzu var  (08.12.13 00:27:29) 
@cigerdelen gerçekten bu zamana kadar alttan almakla baba deyip soylediklerini degismez kural saymakla falan hata ettiğimi anlıyorum. Biraz soylediklerinizi dusunup bunu da ona anlatmanin bi yolunu bulacagim


  • odetojoy  (08.12.13 00:27:30) 
@kosun lan mevzu var o kadar kolay değil mesela kenarda ne kadar paran var soruları var belli aylarda.size ev alicam ona pesinat yapicam temali...


  • odetojoy  (08.12.13 00:29:08) 
kenarda ne kadar paranız var diye sorduğunda ya boşver baba parayı marayı gel yemek yiyelim falan de konuyu değiştir.

arkadaşlar tavır koymaktan falan bahsetmiş de.. o tarz bi tavır ergenlik döneminde konur zira genelde o dönemde anne/baba da nispeten gençtir.

şimdi belli bi yaşa gelindikten sonra insanlar hem değişmezler hem de üzülüp hasta olduklarında bunun vicdan azabı bi ömür sürer.
  • kosun lan mevzu var  (08.12.13 00:42:12) 
@@cigerdelen şimdi bu azmimi kardesime de asilamam lazim. Teşekkürler


  • odetojoy  (08.12.13 00:43:22) 
@kosun lan mevzu var keske o kadar kolay olsaydi ya. Cidden. O konu degismez. UzerinE laflar yenir bir ton


  • odetojoy  (08.12.13 00:50:54) 
baban hakli. ne sanslisin ki sana tutumlu olmayi ogreten bir baban var. kiymetini bil.


  • bigl0rd  (08.12.13 07:41:04) 
"öyle 18'ini geçtin, ne karışıyor" yorumları bizim toplum için geçerli değil pek. 30 da olsan, 40 de olsan değişmez endişesi. bizde de babam yıllardır bana benzer taleplerde bulunurken, ablama hiç karışmaz. o evini, arabasını aldı çünkü. onca yıldan sonra hak veriyorum ben babama. yalnız yaşarken, aile desteği yokken olmuyor çünkü böyle şeyler. gençken yapmak lazım. ayrıca baba dediğin çocukları için endişelenir, normal. sorumluluk sahibi olduğunuzu hissettirebilirseniz bırakır peşinizi.


  • zihuatanejo  (08.12.13 08:17:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.