[]

burclara inaniyor musunuz?

az once tv'de bir kadin gordum, yorumcuymusmus, cok mutluymus insanlar onu cok seviyormus filan, konusuyordu.

bana cok aptalca geliyor. yani seyi anlamiyorum, koskoca evrendeki kucucuk noktalariz, nasil olur da yildizlarin gok cisimlerinin hareketinden hayatimizin etkilendigine inanabiliriz?

yani olayin sacmaligini gectim, skalar olarak da mantiksiz yani.
neyse. siz ne dusunuyorsunuz bu konuda?

 
90'larda baya popilerdi ama artık pek duymuyorum işin aslı. öncelerden isim sorar gibi burç sorarlardı.

inanmıyorum tabi ama geyiği güzeldi.
  • mayhemdemon  (07.12.13 23:30:55) 
Şöyle, mesela şu burcun özelliği şudur diyorlar, dikkat ediyorum harbidende öyle. Ben başak burcuyum mesela, burcumun çoğu özelliği evet bende var. Ama o dediğin mallara inanmam.


  • eyyor  (07.12.13 23:34:30) 
Yıldızı bahçendeki ağac düşün.. Ağaç dalları sallanıyorsa&sallanıyorsa ... O zaman bi kısmetin var senin.. Düşmanların çok olacak bu yıl.. Tabi... Ağac sarksın yeter ki :D


  • urnganic  (07.12.13 23:37:11) 
Yani başka bir alemde olan fiziki şeyler senin kaderinin emaresi olacak ha? Saçma oldugunu dusnuyorum tabi..


  • urnganic  (07.12.13 23:38:53) 
burçlarla çok ılgılenmem ama genel mantık, yılı element gruplarına ayırmıs olması. ates su hava ve toprak. herbırını bellı ay aralıklarını kapsar ve bu aralıklarda dogan ınsanların ortak ozellıklerı var, bu da aslında mevsımsel bir etkı. mevsımlerı de etkıleyen sey gunese yakınlık fln, ayrıca ay ın dunya uzerınde cekım nedenıyle etkılı yuksek dolayısıyla insanlar üzerinde de. dunyada hersey bırbırını etkıler, dolayısıyla evrende de..


  • thankyoumoreplease  (07.12.13 23:41:10) 
inanmam. gezegenlerin oluşturduğu manyetik hareketlerin insan psikolojisinde etkili olabilmesi çok da imkansız gelmiyor bana fakat astrolojinin yaptığı genellemelerin içi boş bence. venüs geri çekilecek dolayısıyla kaynınızla birtakım problemler yaşayabilirsiniz. yok deve.


  • falafila  (07.12.13 23:48:00) 
hayır, inananları da ciddiye almıyorum.


  • repins  (07.12.13 23:49:04) 
bazen gerçekten çok tutabiliyor ama ben sebebinin gezegenler, doğum tarihi falan değil; döllendiğimiz tarih olduğunu düşünüyorum. sadece tahmin tabii ki oturup da araştırmadım pek ilgimi çekmiyor.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (07.12.13 23:50:16) 
Hayır. Bilimsel araştırma yöntemleri diye bir şeyler var. Bilimsel araştırma yaparken çeşitli yöntemler kullanılır. Bu yöntemlere göre astroloji hakkında deneyler yaptığınızda, komple astrolojinin yalan olduğunu görüyorsunuz. Astroloji zaten bilim değil, sözdebilim. Sözdebilim diye bir şey var bu arada.


  • grgn  (07.12.13 23:55:36) 
evet inanıyorum


  • dafuq  (08.12.13 00:14:36) 
başka bir varlığın varetmediği ve her zaman varolan cezalandırıcı-ödüllendirici bir varlığın her şeyi varettiği, her şeyi gördüğü-bildiği halde günahlarımızı, sevaplarımızı yazan birer meleği omuzlarımıza konduran 'affedici' olan ama yine de karaoke odaları gibi temalı cezalandırma odaları bulunan bir yaratıcı fikrinden daha akla yatkın geliyor.

bu, nedensiz yere sevemediğimiz bir insan birden bulunduğumuz ortama girdiğinde vücudumuz garip sinyaller veriyorsa (huzursuzca bacağımızı ritm tutar gibi sallamak), ya da aşık olduğumuz insan yanımızdayken hayatı nasıl daha toz-pembe görüyorsak ya da uyuşuk biriyle takıla takıla uyuşuklaşmanın bir benzeri. sadece her bir insanı bir gezegen olarak düşünmek gerekiyor. o insanların yaydığı enerjiden etkileniyoruz ister istemez, gezegenlerden neden etkilenmeyelim?
  • supersonik turbo  (08.12.13 00:14:43) 
gezegenlerin manyetik çekimlerinin insan fizyolojisi üzerine etkisine dair uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmış tek bir makale dahi bulamazsınız, çünkü böyle bir etki yok.

güneş sistemindeki gezegenlerin adını sayamayacak düzeyde astronomiden bihaber insanların, astroloji denen soytarılığı götlerini yırtarcasına savunmasında da ironinin en nadide çeşitlemelerini görebilirsiniz.

insanlar neye inanmak istiyorlarsa ona inanabilirler, bunda hiç bir problem yok. ancak bunların bilimsel olduğunu, gerçek olduğunu iddia etmek; işte bu gerizekalılar konvoyonun en önünde bayrak taşımak demektir.

nasıl olur, gezegenler bizi etkilüyür, psikolojimizi şeyedüyür diyen arkadaşları, bu konuda yayınlanmış bilimsel bir makalenin linkini vermeye davet ediyorum. ( şair burada bilimsel derken harun yahya bilimselliğinden bahsetmiyor. (bkz: bilimsel makale)
  • thracia  (08.12.13 00:27:22) 
Burçlar saçmalıktır, şarlatanlık ürünüdür. İtibar etmeyiniz.


  • kisa bisey olsun istemistim  (08.12.13 00:58:24) 
  • click here to see her naked  (08.12.13 01:03:12) 
ikizler burcu var,buna kesinlikle inanıyorum.


  • rock n roll  (08.12.13 01:31:13) 
insanın burçlara inanması için salak olması lazım. uzun tecrübeler sonucu söylenmiş bir sözdür.


  • i ve been mistreated  (08.12.13 02:24:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.