[]

bu fotoğraf mümkün mü?

bana sorulsa sıfır tereddütle 'gerçek olması mümkün değil' derim. ama fotoğrafı gördüğüm sitedeki açıklama şu:

"20 Mayıs 2012 tarihindeki güneş tutulmasına, New Mexico eyaletinin Albuquerque şehrinde tanık olan bu genç, Colleen Pinski tarafından fotoğraflandı. Ortaya çıkan bu kare ise; güneş tutulmasıyla, insanın bütünleşmesi, kısaca doğa ile insanın ayrılmaz bir bütün olduğunun kanıtı denilebilir. Oldukça etkileyici."

kısaca bizi yiyorlar. siz ne dersiniz?

 
Mümkün, hatta smithsonian enstitüsünün yarışmasında ödül almış.
www.smithsonianmag.com

  • whoosie  (07.12.13 09:52:54 ~ 09:54:47) 
www.dailymail.co.uk

Bildiğin gerçek derim.
  • mesuta  (07.12.13 09:53:20) 
dünya üzerinde güneşin bu kadar büyük gözükebilmesi bence imkansız. bu bir şaşkınlık değil, matematiksel bir durum. fotoşok yoksa en fazla fotoğrafta nasıl bir teknik kullanılarak güneş bu kadar büyük gösterilebilmiş diye sorarım.


  • tahir ile vesper  (07.12.13 09:56:29) 
Şöyle ki, güneş büyük görünmüyor. Kamera çok iyi ve çok uzağı çekiyor, hani dağların arkasındaki güneş misali. Çocuk da çok uzakta, dağ da.
Çok güçlü zoom yapan bir makineyle normal gökteki güneş tutulmasını çektiğinizi, araya kuş girdiğini düşünün, o hesap.
Daha iyi anlatacak bir fotoğrafçı çıkacaktır umarım.
  • whoosie  (07.12.13 10:00:14) 
şehir içi versiyonları da var şu şekilde news.nationalgeographic.com


  • whoosie  (07.12.13 10:04:19) 
fotoğraf gerçek, perspektifle alakalı bir durum. hatta şurda da yerli versiyonu var.

i.radikal.com.tr
  • tomofilli hasan  (07.12.13 11:49:33) 
Tele lenslerde zoom miktari arttikca odaklanilan nesnenin arkasinda kalan objeler de buyur, optik bir ilizyon yani.

www.tamron-usa.com

Bu durumda odaklanilan nesnenin arkasinda kalan goruntu flulasacagi icin diyafram iyice actirilir ki (f/22-f/32) etkin netlik alani iyice genislesin, hem obje hem de arkaplan net ciksin. Diyaframi buyutmenin goturusu de cok isik istemesi, ama bu resimde isik kaynagi gunes olunca o isik yetersiligi ortadan kalkiyor, hatta o kadar guclu ki ND fitre kullaniyor resimin bembeyaz patlamamasi icin.
  • gerenkyok  (07.12.13 14:22:21) 
perspektif yığılması sebebiyle ortaya çıkan bir fotoğraf. tele lenslerin optik özelliğinden dolayı uzaktaki nesneler birbirine yakın gözükür.


  • holydreamer  (07.12.13 15:29:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.