[]

silahla şakalaşma nasıl oluyor

www.ntvmsnbc.com

merak ettim, kafamda canlandıramadım. nasıl oluyor mesela adam elinde silahı mı sallıyor ekieki diye?


 
- sıkıyım la topuğuna ehuHüEhueHg..
(bkz: olaylar gelişir)

  • archmage mahmut  (07.12.13 08:45:54) 
askerliğini yapsaydın bu uzun dönem denen sığırların yaptıklarına şaşırmazdın. sırf bu sebepten çoğu yerde nizamiye nöbetçisinin silahında bile mermi yoktur.


  • tomofilli hasan  (07.12.13 08:47:30 ~ 08:47:50) 
Aynen öyle sıkiimmi ha noldu korktunmu diye birbirlerine doğrultuyorlar diğeride delikanlılık yapıcam diye neyinden korkacam lan piç diyo sen nasıl bana piç dersin orospu çocuğu diye kavga çıkıyor.

Evet bu tip insanlar var askeriyenin içinde.
Memleketin zeka seviyesi çok düşük.

Tabi olayları örtbas etmek içinde bu yalanı söylüyor olabilirler.
  • basond  (07.12.13 08:48:16) 
normal bir erde tabanca olmaz, nadirdir yani. koruma yada özel bir görev vs.

tabanca teslim edilen adam da bahsettiğimiz şakaları yapacak kapasitede değildir.

bu işte bir iş var.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (07.12.13 09:09:32) 
bunun uzun dönem-kısa dönem olmayla alakası yok. öyle olsaydı doğuda yıllarca herkesin baş ucunda g3, makinalı tüfek, bombaatar, roket gibi silahlarla uyuduğu koğuşlarda olurdu. sıçmaya bile silahla gidilen yerler var. bunun zihniyetle, eğitimle, kullandığın silahı tanımayla alakası var.
bilmediği silahı kurcalarken oluyor, bilmediği silah nasıl eline geçiyor dersen komutan silahını temizlemeye üşenip postasına (yaver diyim sen anla) veriyor, oda kurcalarken patlatıyor. yada bakım esnasında oluyor. iki kişi nöbet tutulan yerler olur oralarda can sıkıntısından silahla oynarken olur. hatta bununla ilgili bi komutanlar kurma koluyla oynayacağınıza sikinizle oynayın, en azından birine zarar vermezsiniz derdi. asker bu can sıkıntısından her şeyi yapar.

  • vincenzo  (07.12.13 09:23:37) 
Ne şakalar ne şakalar. Banyoda sakalasip kafasını yaran bile var

Ustteki uzun nickli arkadaş erde tabanca olmaz demiş. Tabanca olmaz ama camış kadar g3 olur. Ona ne diyecek acaba
  • dafuq  (07.12.13 09:33:19) 
Tabanca nasıl veriliyor: er/erbaşa tabanca verilmez. Ama silahlığın kontrolü onlardadır ve silahlıklarda bir hazne içinde tabancalar da olabilir. Bizim silahlıkta vardı mesela. Benim askerliğim sırasında o tabancaları da bizim silahlığa bakanlar temizlerdi.

Atış taliminde tetik düşürme yapılmış ve üzerine doldur/boşalt yapılmış olan G3'leri silahlıktaki yerlerine dizerken tekrar tetik düşürme yapardık. Bölük komutanı binbaşı bir taraftan, ben bir tarafından, daha önce iki defa içerisinde mermi bulunmadığı kontrol edilmiş tüfeklerin namlularını yere doğrultup üçüncü bir defa tetik düşürerek sağlamasını yaparken benim kontrolünü yaptığım tüfeklerden birisi ateş aldı. Silahlığın zemininde kocaman delik açıldı.

O tüfeğin içinde mermi nasıl kalmıştı? Kim bilir... Bütün süreçlerinde başında bulundum, herkes tetik düşürdü, sonra doldur boşalt yapıldı ama içinde yine de mermi kalmıştı.

Kıssadan hisse; bir yerde silah ve mermi varsa tehlike de vardır. Hele uzun dönem askerlerdeki ortalama zeka seviyesi bu tehlike ile birleşince böyle şeylerin olması kaçınılmaz.
  • hiko seijuro  (07.12.13 09:48:22) 
acemilikte bir video izletmişlerdi silahla şaka yapanlara dair. öyle malca hareketler vardı ki kısa dönemlerin hepsi kahkaha atarken böyle salaklık olmaz derken, komutan;bu adamlarla karşılacaksınız merak etmeyin demişti.
karşılaştım evet,hatta her gün böyle haberlerin gelmemesine bile şaşırıyorum diyebilirim.

  • gaza gelen  (07.12.13 11:12:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.