[]

Bilgi ve İnternet İlişkisi

Bugün sahip olduğunuz bilgilerin tahmini yüzde kaçına internet sayesinde ulaştınız? İnternet olmasaydı dünya görüşünüz daha farklı olur muydu?




 
95 falan, 6 yasinda tanistim internetlerle. cocukluktan basladim kafayi doldurmaya. gayet farkli olurdu olmasaydi. kitaplar bile bi yere kadar.


  • hjarteblod  (06.12.13 15:20:17) 
internet olmasaydı dünya görüşüm kesinlikle farklı olurdu diyebilirim. hatta okuldan bi bok öğrenmedim ben. ne öğrendiysem internetten+kitaplardan öğrendim.

20 yaşındayım. 2007'deki sözlük üye alımını hatırlıyorum mesela. hatta ben kaçırmıştım falan. klonların saldırısı falan diye başlık açılmıştı. demek ki 14 yaşından beri sözlük okuyormuşum ben. sözlükteki subjektif yorumlar ve bilgi zenginliği de öğrendiklerimi en çok etkiliyen şeylerden birisidir.
  • raskolnikov2  (06.12.13 15:21:06) 
bu soruya en iyi cevabı 35+ yaşında insanlar verebilir kanımca. internet öncesi çağı da yaşamış olmak çok önemli bir etken. salt bilgi-internet ilişkisi sence nedir diye sorarsan cevap verebilirim.

televizyon izlemeyen bir bireyim. sadece okuduklarım, gördüklerim ve internetten öğrendiklerim çerçevesinde konuşabiliyorum. binaenaleyh olaya çok geniş kapsamlı bakamayabilirim. interneti sadece öğrenmek, yardımcı olmak, yardım almak için kullanıyorum. (sadece öğrenmekten kastımı, hiçbir sosyal hesabımın olmaması ve oyun oynamamam olarak açıklayabilirim. yardımcı olmak ve yardım almak ise çok net; eksiduyuru.com)

özetlemek gerekirse;
okumak %40 (internet harici okumak)
görmek %30 (internet harici, doğal yaşamda görmek denilebilir)
internet %30


unutmadan ekleyeyim. aşırı derecede gözlem yeteneğim var. çok dikkatliyimdir. bu gözlem yeteneği sayesinde inanılmaz şeyler öğrendim, öğreniyorum, öğreneceğim. gözlemi okumak ve görmek kıyaslarından ayrı olarak ele almadım. mantıklı ölçütlerde ikisine de serpiştirdim.
  • papillon7  (06.12.13 15:30:21 ~ 15:34:31) 
kesinlikle katkısı çok büyük entelektüel gelişime. ancak kağıt ve kitap hala kraldır.


  • ytse jam  (06.12.13 15:32:39 ~ 15:36:40) 
+35 geldi, açılın. :)
sahip olduğum bilginin çoğu internetten değil ama internet o bilgiyi yorumlamada etken oluyor. internet olmasaydı kati surette karşılaşamayacağım değişik görüş ve hayat tarzını internet sayesinde görmek, duymak, okumak mümkün oluyor. bir nevi değişik kültürleri görmek ve anlamak fakat bunun için seyahat etmenin gerekmemesi gibi. dünya görüşüm çok farklı olmazdı. yaklaşık 17-18 yaşımdan beri dünya görüşümde çok ciddi bir sapma olmadı. fakat bizzat yaşanılan tecrübeler dünya görüşünü etkileyebilir bakınız. kaç yaşından sonra olursa olsun. o bambaşka bir hadise.

  • nereye bu gidis  (06.12.13 15:53:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.