[]

şirket çalışan sorumluluğu

Şirketin, mesai saatleri içinde çalışan sorumluluğu var mıdır? Mesai saatlerinde dahilinde ne yaptığı, nerede olduğu vb. Mesai saatleri içinde çalışanın başına bir şey gelmesi durumunda, ne şartlarda olursa olsun, şirket mi sorumludur?




 
Yok canım, lise mi bu? Yani işten işe değişir herhalde ama sen kendi işin için dışarıdaysan ve araba çarptıysa şirket ne yapsın?


  • whoosie  (06.12.13 10:44:23 ~ 10:44:50) 
Hayır; olur mu hiç?
Şirket dışına şirketin "x" bir işi için çıkıyorsan zaten "görevli" olduğuna dair bir yazı/izin olmalı prosedür gereği. Bu durumlarda olay şirketi bağlar tabi.
Aksi durumda da zaten senin kendin için yaptığın bir çıkışsa da normal izinli kağıdın olmalı, ve bu durumda bir şey olursa (olmasın her iki durumda da tabi) şirketi bağlamaz.
Not: Mutlaka daha iyi bilen birisi daha detaylı açıklar zannımca.
  • gece lampulu  (06.12.13 10:48:03) 
şöyle diyeyim, çalıştığım iş, evden çalışmaya izin veriyor. Çok uluslu bir şirket. Lakin Türkiye ayağı diyor ki, sen evden çalışacağın zaman bana haber vermek zorundasın hatta idari izin olarak yazılı bildirim yapmak zorundasın diyor.

Bana haber vermediğin zaman, devletin ya da sgk nın gelip, nerede bu adam napıyor vs diye hesap sorma hakkı var. Başına birşey gelirse ben sorumlu olacam diyor.

Bunun gerçekliğini merak ettim de
  • bonjurkes  (06.12.13 10:51:08) 
Evet şirketin görevlendirmesi sebebiyle bulunduğun yerde ve hatta buna iş servisi filan da dahil, şirket sorumludur. Daha detaylı bilgi için 4857 numaralı iş kanununa bakabilirsin.


  • pandispanya  (06.12.13 11:02:24) 
Evet, bu konu iş kanunu yanında iş güvenliği ve sağlığı konulu kanun ve yönetmelik'lerde de düzenleniyor. işe gitmek için beklediğin servis yerine bir arabanın gelip çarpması sonucu sorumluluk bile şirkette.


  • twelfth  (06.12.13 11:05:03) 
İşveren Mali Mesuliyet şeklinde bir poliçe var işverenin çalışana karşı sorumluluklarını sigortalayan. İşe gitmek için harekete başladığın andan itibaren sorumluluk şirketindir.


  • cakabo  (06.12.13 11:09:49) 
sorumludur evet.
ve evinizdeki çalışma ortamınıza müdahale edemeyeceğine göre, idari izinli gösterip bu sorumluluktan kurtulmuş olur.
çünkü siz yarın bir gün "evde çalışmaktan dolayı şu bu başıma geldi" diyerek tazminat falan açabilirsiniz diğer durumda.
ya görevlendirme yapacaklar(ki işlerine gelmez haklı olarak) ya da izinli gösterileceksiniz. doğru söylemişler.
  • neyleyim  (06.12.13 11:35:24) 
sorumluluğu, o saatler arasında kişinin şirkette çalışıyor görünmesinden kaynaklanıyor. elemanın başına bir şey gelirse "iş kazası oldu, tazminat isterim" diye tutturursa, bunun iş kazası olmadığını ispatlamak iş verene düşer zannımca. kart sistemleri falan o işe de yarıyor işte. "bakın, eleman dışarı çıkmış" deniliyor mahkemede.


  • nereye bu gidis  (06.12.13 12:03:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.