[]

Bir kedinin aylık masrafı ne kadardır ki?

Şimdi şöyle ki bir kedi alasım var ancak bu kedi bana aylık ne kadar masraf olur (mama ve kumu vs.)? Malum öğrencilik... Aşıları tam denen yavru kediler buldum bazı sitelerde; ancak 1, 2 aylık kedinin tüm aşıları yaptırılmış olabilir mi?




 
30-50 arası değişir ortalama. çok iyi mamalar alırım dersen de 70e çıkar en fazla.


  • likeinme  (27.04.09 23:02:31) 
30 50 arası gercekten.. eğer whiskas larla falan beslemeyeceksin ki ögrencisin zaten.. bence masrafı falan da olmaz al güzel güzel takılırsınız.. yumurtandan sütünden peynirinden paylasırsın.. illa mama yemesi gerekmiyor.. şimdi bana kızan arkadaslar olacaktır.. bende de 2 erkek var.. yavruyken kapımda buldum aldım.. mama alıyorum tamam ama mama alamazsam bile aç kalmıyorlar yedigim seylerden yiyorlar ve en azından sıcak bi yuvaları, onları kollayan bi dostları var.. iki kedi için ben bakırköy civarlarından 35-40 liralık mama alıyorum bi çuval mama nerdeyse 1-1.5 ay gidiyor.. aşıları konusunda da bazı klinikler uygun fiyatlara hallediyorlar..

herşey biyana.. eve geldigimde beni karsılamaları herseye deger açıkcası.. düşünceli olup bi köşeye oturdugumda birisi hemen yanıma gelir nooldu der gibi mırıldanır.. şişkin yanaklarla öyle alık alık bakarlar.. çok ciddi görünürler ama inanılmaz komikler.. sabahları öpülerek uyandırılmıyosan ki muhtemelen öyle :) bence al o yavru kediyi de sefkatle uyan güneşli mutlu yarınlara :))
  • maxpainn  (27.04.09 23:21:44) 
kaliteli mama ve selülozik kum ile 6 aylık olduğunda ortalama masrafı 50-60 tl arasında değişir. (aşılarını bu masrafa dahil etmiyorum)
kedilerin aşıları 2 aylıkken yapılmaya başlanır ve yaklaşık 2 aylık süreçte tamamlanır; iç parazit aşısı yerine de ilaç içirilerek bu süre biraz daha kısaltılabilir.
tavsiyem kaliteli bir kuru mama ile beslenmesidir kedinin. whiskas kedilere zararlı bir mamadır ve tavsiye de edilmez. royal canin veya pro plan mamalar en düzgün kuru mamalardır.
bir de geçici bir heves olup olmadığını çok iyi tartman lazım. zira bir kediyi evde besleme kararının sorumluluğu 15 yılı bulabilir.
  • gochebe  (28.04.09 00:01:08 ~ 00:04:34) 
biz ettik, siz etmeyin derim.. bir kere de alışıldı mı kerataya, veremiyorsunuz da başka bir yerlere.. tüyü, boku, maması, suyu...... bir kere eğer kedi sever bir tandığınız yoksa, yolculuk tatil gibi durumlarda pet shop ya da veterinere günlüğü en az 8-10 TL'den bırakmak durumunda kalırsınız.. ve asıl sorun: tüyler!!!!!! üzerinizde her an taşırsınız.. bindiğiniz arabaya, misafirliğe.. hele ilk aylar hastalık dertleri hiç bitmez bu afacanların.. öğrencilikte olacak iş değil.. aman diyeyim..


  • vercingetorix  (28.04.09 00:39:36) 
0 lira
evinde bahçesinde 20 kedi besleyen bakan seven insanlar acaba kum mum mama mama gibi şeylerle uğraşıyolar mı ki?kedilere yeterli sevgiyi şefkati gösterirseniz aşıya bile gerek kalmaz.kolay öğrenir kediler istenirse eğitilebilirler.
kendimize bakamadığımız bi dünyada kedimize mi bakıcaz özel olarak.yaşasın işte hımbıl gibi ben ne yiyosam yesin pire torbası
  • zombikanı  (28.04.09 00:41:34) 
bazı kediseverlerin yaptığı gibi yapın. başkasının bahçesine kediler yesin diye yemek bırakın. sonra bunu sürekli yapın o kişilerin bahçesi bok içinde kalırken sizin bahçeniz temiz ve düzenli kalsın. (gerçek hikayedir)


  • ozdek  (28.04.09 07:45:20) 
merhabalar, yavru alacaksanız aşıları önemli. ilk aşıların 2 kere yapılması lazım. aşılarını yaptırdım diyen insan size kedinin sağlık karnesini de verecektir. o sağlık karnesinde aşıların etiketleri ve yapılış tarihleri olmalı. burdan kontrol edebilirsiniz. aslında aşılar normalde çok tutmuyor ama yavruların ilk yılda normal aşılardan 2 kere yaptırması gerektiği için ilk etapta 1 ay içinde çok tutabilir. o da 150 lira civarı filan olur sanırım. bir aşı ortalama 20-30 liradır. veteriner tanıdıksa aşı parasını bölüp sonradan da ödersiniz bizim gibi.

yani ya aşıları tamamlanmış bir yavru alın, sağlık karnesi ile birlikte. ya da yine aşıları tam 1 yaş üstü normal bir kedi alın. hatta kısırlaştırılmış alın daha süper olur. hiç masraf ve zahmet çıkarmaz size.

2 aylık kedinin aşıları tam olabilir. aşılar 2-3 hafta içinde gidip gelerek tamamlanabiliyor zaten. dediğim gibi karnesinden kontrol edebilirsiniz.

en kaliteli mama ve kum ile bile bir kedi ortalama 40-50 lira masraf çıkartıyor. benim iki kedim var. ortalama 80-100 lira gidiyor ayda.

yalnız tavsiyemiz olabildiğince kaliteli mama kullanmanız, ilerki yaşlarda hastalanmamaları için ve öğrenciliğiniz bittiğinde bakabilecekseniz almanız. yazıktır öğrenciler evlerine dönerken sokağa atıyorlar. eve alışmış kedi sokakta yaşayamaz, rezil olur ve hatta ölür valla.
  • mea maxima culpa  (28.04.09 13:29:13) 
aşıları tam diye bişey yok aslında. yani aşıları tam yazıyor diye, "bu kediyi alıcam ve bi daha aşı, veteriner masrafı olmayacak" sanmayın. sonuçta periyodik olarak sürekli yapılması gereken aşılar var. mutlaka yaptıracaksınız. ilk bikaç ayda aşılarını olacak, sonra hayatı boyunca aşı olmayacak değil.


  • cereal killer  (29.04.09 13:13:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.