[]

traş bıçağı önerisi farkları vs

Traş makinesinden sıkıldım, kıllarım bi garip çıkıyo gibi geldi.. bıçak alıcam ama ne alsam karar veremedim.. mach 3, mach 3 turbo, fusion mu ne var turunculu.. ne farkı var bunların? hangisi daha iyidir? hangisinin bıçağı daha kolay bulunabilir? tahmini bıçak fiyatları falan filan bileniniz varsa ne süper olur.. şimdiden çok çok teşekkürler..




 
ben mach 3 kullanıyorum ve öneriyorum da..
esas jiletle garip, makineyle daha muntazam çıkmaz mıydı?

  • jack of hearts  (27.04.09 22:44:50) 
bilemedim sevemedim.. belki bıçak her yöne doğru kesiyor jilet tek yöne falan ondan daha iyidir gibi geldi ya da kendi kendime paranoya yaptım kendimi inandırdım..
hmm bir de bunların birinin jiletinin diyerine uyması olayı falan da var..

  • p shadow  (27.04.09 22:50:25) 
mach 3'ten sonra fusion çok iyi gelmişti. 2 bıçak eklemişler ama ne bileyim, placebo etkisi midir nedir. :) titreşimlisi de daha iyi sanki. bıçaklar hepsinin bulunuyor. hepsinin de pahalı. 5 bıçaklının tek kullanımlığı sanırım yok ama 3 bıçaklının var. onla dene önce istersen.


  • electropie  (27.04.09 22:56:43) 
wildson mu ne var şu clear'ın verdiği aslında onla denedim traş olmayı yani rahat sevdim ama onun bıçağı falan bulunmuyor hiç bir yerde..


  • p shadow  (27.04.09 23:20:51) 
yekpare jiletli eski modellerin bazilarinda fusion lara gore daha iyi sonuc cikardigini gordum. pille calisip titresen, sozumona elektrik verip tuyleri diklestiren modellerde herhangi bir fark goremedim de.. sonra her sabah kasiyor jiletle ugrasmak falan, kesince tuvalet kagidini koyup unutuyorsun, sonra sirkette dalga geciyor millet yuzunu nereye soktun diye.. her bicak farkli yonlere dogru kesiyor makinede demissin, rotary shaver kullaniyorsun herhalde, braun'un oscillating shaverlari var. onlara gecebilirsin, gayet duzgun geri cikiyorlar, ben 6 senedir kullaniyorum, ozellikle kesme hizi ve burun altinda performansi bir mucize. tabii aldiktan sonra 1-2 hafta falan iyi kesmez, yuzunun ve killarinin yonunun yeni makineye alismasi lazim. yok ille de makine kullanmayacagim diyor isen gilette'in bicaklari nedense(!) cok cabuk korlesiyor, bulabiliyorsan "schick" al. ya da delikanli adam bu kadar ugrasmaz diyorsan 30'lu paketlerde permatik al, alt tarafindaki plastigi kes, direk tersten dal, bir hafta falan yuzun savas alani olur, ama alisinca her gun sinek kaydi takilirsin heheh.


  • bunubenyazdim  (27.04.09 23:32:28) 
simdi sen wildson deyince aradim, burada schick olarak bilinen avrupa'da wilkinson sword imis, evet cok babadir, hatta, www.wilkinsonsword.co.uk


  • bunubenyazdim  (27.04.09 23:35:49) 
Valla ben "asker bıçağı" diye tabir edilen, bildiğin normal jilet kullanıyorum.
Tabi aleti de o çift taraflı olanlardan.
Hem alet ucuz, hem jilet ucuz, hem de performansı dehşet.

Ama illa marka kullanıcam diyorsan, ben de Wilkinson'ı tavsiye ederim. Gayet keskindir onun bıçakları da. Adamlar zaten eskiden kılıç üretiyorlarmış =)
  • punkertifo  (28.04.09 00:30:50 ~ 00:32:06) 
fusion güzel alet. 3 günden uzun olmamak kaydıyla iyi alıyor. hele günlük tıraş oluyorsanız çok iyi. titreşim cidden fark yaratıyor. tek kötü yanı sırtında da bıçak olması. ben o kısmını şekil verirken köpük temizlemek için kullanıyordum ama orada da bıçak olduğundan olmuyor. pili iyi gidiyor. 6 ayda bir değiştiriyorum duracelleri.
ikili kartuşları 16 lira civarında. bir kartuş 2 ay filan idare diyor.

  • serseri marti  (28.04.09 02:43:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.