[]

ikinciyi yaptık ama (kedili)

selamlar, dün gece bilincim yerimde değildi sanırım, sitede karşıma çıkan kediyi kucaklayıp eve getirdim. simsiyah, yeşil gözlü, tahmini olarak 5-6 aylık erkek.
evde de 1,5 yaşında erkek bir kedim var. ev onundu resmen, ben misafirdim. yeni gelen mama yedi direkt mayıştı uyudu bütün gece. ama büyük olan tüm gece miyavladı, kokladı, rahatsız oldu, kıhhladı, beni gözlemledi hep seviyor muyum napıyorum diye.
şimdi ben ikinciyi geri bırakmak istemiyorum ama eskisi de dirhem üzülsün istemiyorum.
bunları nasıl birbirine alıştırıcam, dahası ilkinin hiç kıskanmaması hatta daha da mutlu olmasını, arkadaş olmalarını istiyorum.
dün akşam, yeni olan bizimki yokmuş gibi davrandı resmen, iki miyavladı mama yerken o kadar. asıl huzursuz olan büyüktü. şimdi zar zor mama yiyor, hatta akşam hiç yemedi, sabah zorla yedirdim, başka da yememiş.
ikinciye ayrı bir yere kum koydum, gitti büyük olan yaptı çişini, ki kendi kabından başka yere yapmaz, tutar bekler yine yapmazdı.
ne yapsam ki bunlarla ben? :(

 
önce sakin ol.
alışırlar.
bir iki hafta hırlaşırlar o kadar.
büyük kedi kısır mıydı? kısırsa daha kolay işin.

baştaki hallerine bakma, alışınca çok çok daha mutlu oluyorlar inan ki. ben de senin gibi düşünüyordum, şimdi yatıp kalkıp küçümen olan karşıma çıktı diye şükrediyorum.

çiş olayı normal, dominant olanın o olduğunu kanıtlıyor.
  • mutevazi  (05.12.13 15:57:40) 
Tırnaklarını kesmeyi unutma, çizmesinler birbirlerini başta.

www.petfinder.com

www.wikihow.com
  • point me at the sky  (05.12.13 16:01:01 ~ 16:02:01) 
bizim de evde iki büyük kedi var.

sayısız kedi misafir ettik evde. irili ufaklı. hepsinde aynısı oldu. ilk iki üç gün sürekli tıslıyor, rahatsız ediyorlar, kendi mamaları olsa da hayvanın mamasından yeyip ona hazırladığımız kuma işiyorlar. senin durumunun aynısı. "bu ev benim" mesajı o. ama bir hafta sonra falan normale dönüyor. bazılarını benimseyip yalaştılar bile hatta bizimkiler. o yüzden ekstra bir şey yapmana gerek yok. zaman tanı, yeter.
  • sir gawain  (05.12.13 16:04:13 ~ 16:06:50) 
peki büyük kedim üzülür mü? üzülüyor mudur sizce? yemeden içmeden kesildi, ben kucağıma aldığımda bas bas bağırıyor.
ya sanırım yeni kardeşi olmuş çocuk psikolojisinde olacak diye korkuyorum.

  • avifa  (05.12.13 16:18:22) 
@point me at the sky: linkler çok faydalıymış cidden, teşekkür ederim.


  • avifa  (05.12.13 16:20:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.