[]

-acil akil fikir lazim- eski patron aradi, cevaplamadim!

simdi ben 3 ay once isimi biraktim. en son sehrin top 5 restoranindan birinde asciyim/dim. okulumun son senesi falan dedim, paraya ihtiyacim yok dedim ayrildim. gercekten de bahane degil sebeplerdi bunlar. meslek de cok yordu kac yildir (cok dedigim 3:). ayrilirken cok da guzel ayrildik, dedim ihtiyacin olursa ararsin, yalniz birakmam seni diye. hatta birakirken de yardim ettim cok yeni eleman alisma sureci vs.

isimi biraktigimdan beri evde bile yemek yapmadim 3 aydir. neden bilmiyorum sogudum mutfaktan, bir daha giymek istemiyorum o ceketi onlugu, gecmek istemiyorum ocagin basina kac saat ayakta sinir stres.

simdi christmas zamani, yilbasi zamani yani en yogun oldugu zaman islerin. az once aradi, sessize aldim. yani girmek istemiyorum bir daha mutfaga ama bana gercekten ihtiyaci var ki su ara 3 ay sonra beni ariyor. illaki ama illaki bulucak birilerini ben olmasam gecici olarak ama sanki icimde yari yolda birakmis olcam, verdigim sozu tutmamis olcam gibi geliyor.

bir yandan da menu eminim 40 kere degisti ve cok yogun bu ara eminim restoran. hic ama hic istemiyorum gercekten. nabayim, geri arayip diyeyim mi istemiyorum diye, baska bir yalan mi soyleyim yoksa icimi rahatlatmak, verdigim sozu tutmak icin 1 ay calisayim mi?

 
sözünü tut. ya da kalıbının adamı ol, aga o menü değiştiyse ben yapamam o işi götüm yemiyo de.


  • dark colours  (05.12.13 03:18:48) 
yardımcı ol bence. bir şekilde karşılığını bulursun.


  • tescillimarka  (05.12.13 03:28:04) 
soz tutmakmis, mertlikmis, vefaymis, cartmis curtmus... boyle romantik kavramlar icin, istemediginiz, hem de hic istemediginiz bir seyi yapmayin.

acliktan olecek hale gelseniz bile, icinizden kalkip mutfaga girmek, kendiniz icin dahi bir seyler hazirlamak gelmediyse, bu cok onemli bir kriter.

bu durumda, o mutfaga girmek iskence olur. degil eski patron, ana baba hatiri icin bile yapilmaz.

biraz bencil olmayi ogrenin.

yalan uydurmaniza da gerek yok. acik acik deyin ki, ya ben 3 aydir mutfaga giremiyorum. sogudum bu isten. bir sure daha dinlenmek istiyorum, baska seyler yapmak istiyorum. o zaman oyle demistim, onu da inkar etmiyorum ama simdi mutfaga girmek bana zul gelecek. cok zorlanirim, cok mutsuz olurum. ozur dilerim, yapamayacagim...

yalana gerek yok! hissettikleriniz bu. mutfak su anda size uymuyo. o zaman eski patron, baska asci bulacak... bu kadar basit.
  • compadrito  (05.12.13 03:32:37 ~ 03:35:20) 
bence geri arayıp ne istediğini bir sorun, duruma göre "hemen bişey diyemem ben sana dönerim" falan dersiniz. bir talebe zart diye cevap vermeniz gerekmiyor, aradan kaç ay geçmiş, belki işiniz var gücünüz var.

size bir iki günlüğüne, noel gecesi vb gibi kalabalık bir günde ihtiyaç duyuyorsa belki sözünüzü tutup içinizi rahatlatabilirsiniz. ama daha uzun süreli bir destek bekliyorsa açıkça konuşup yapmak istemediğinizi söyleyebilirsiniz. sonuçta küfrede küfrede yapacağınız işten hayır gelmeyeceğini herkes bilir.

belki bambaşka bişey söyleyecek, boşuna kuruntu yapıyorsunuz :)
  • kül  (05.12.13 03:49:12) 
compadrito +1

zorla güzellik olmaz. olsa da o işten hayır gelmez. açık açık anlat durumunu, insansa anlar. anlar bence.
  • devilred  (05.12.13 04:12:31) 
bana yemek yap. olur mu?


  • ermanen  (05.12.13 04:18:56) 
aradim soyledim panpalar. istemiyom, sevkim yok, kafamda bitirdim diye. dostane bir sekilde konustuk. sorun yok!

@ermanen, bu saatten sonra bir tek raki sofrasi kurarim raziysan :) 2 hafta once hastaydim ki kendime yemekle, corbayla bakmayi cok severim, cok cabuk iyilestiri beni mutfak ama bu sefer hic bir sey yapmadim, gittim mikrodalga corba aldim vallahi. artik gece disarda kari-kiza asciyim bile demiyorum. seneye bu zamanlar bir ani olarak kalicak iste, bi zamanlar yaptik dicez.
  • modlar bu benim feykim silebilirsiniz  (05.12.13 04:42:21) 
Patron milletinin hepsi öyle. Bende tee lise-üni arası calistigim mekana ne zaman gitsem, haftasonu gelebilir misin, gurup gelecek vs diyo. Lan ne zaman gitsem ayni şey. İlk bi kaç sefer gittim baktım alıştı, simdi ankaraya gittiğimi duysun pat ariyo. E paraya ihtiyacım yok, ne diye o stresi çekim? Gitmiyorum artik, sende gitme isim var de. Harbiden cçekilecek is değil, ki 1ay cok bence. Bide dediğin menü degisiyo sıkıntı oluyo.

Ama şöyle bi şeyde var, söz vermen kötü olmus. O yüzden istemiyorum deme, bence yalan söyle çünkü yarin birgün isin düşer. Sonuçta bildiğin ettiğin mekan. Ne sis yansin ne kebap;)
  • eyyor  (05.12.13 04:42:27) 
iyilik yapmanın verdiği iç rahatlığı,yorgun ya da isteksiz olmanın verdiği sıkıntıya baskın gelir bende her zaman. tabi iyilik yapmaya değer görüyorsanız. o kriter size ait.


  • dahili meddah  (05.12.13 07:35:42) 
sözünü tut.


  • nereye bu gidis  (05.12.13 08:59:32) 
iş hayatında şöyle bir jargon var, bir işi yapmak istemiyorsanız ve aynı zamanda müşteriyi kaybetmek istemiyorsanız müşterinin istediği iş için yüksek fiyat çekersiniz. Anlaşamama sebebi tamamen profesyonel olur ve müşteriniz gücenmez. Bu durum için de uygulanabilir diye düşüyorum.


  • erlkonig  (05.12.13 11:02:44) 
sözünü tut. vefa diye bişey var. demek ki zamaninda sevmissin ki meslek edinmissin. ocagin,tencerenin,kepcenin de mi hatri yok. ben olsam giderdim. nasil olsa gecici. gecici oldugunu bildigin tüm zorluklar kolaydir.


  • slalom  (05.12.13 15:12:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.