[]

muhteşem yüzyıl da şehzadelerin çocuğu olması?

Bildiğim, hatırladığım kadarıyla şehzadelerin çocuk sahibi olmasına izin verilmiyor, hele böyle açık açık padişah gelip isim koyacak falan bir durum olmuyor. ancak tahta geçtikten sonra çocuk sahibi olabiliyorlardı falan.
Az önce muhteşem yüzyıl izliyordum da, şimdi bu şehzade baya baya çocuk sahibi oldu, tarihsel açıdan yanlış değil mi bu? gizli saklı da değil hem.



 
diziyi izlemiyorum da, zaten kanuni torununu 5-6 yasındayken öldürtüyor gerçekte.


dizide bu gösterilmeyeceğinden spoiler olmayacağını düşünüyorum, ondan yazıyorum.
  • paranoyak kedi  (04.12.13 21:41:12 ~ 21:41:41) 
Tamamen mabadimdan salliyorum , kaynak gotum de diyebiliriz.

2. Abdulhamid 34 yasinda tahta cikti, 34 yasina kadar cocugu olmayan bir padisah nasil olcek ki
Simdi icin normal bu yas cocuksuzluk, o zamanlarda cariyelere yazik canim yaa :)

Bu arada izleme oyle kotu seyler, gece ruyana girer.
  • cecilia  (04.12.13 21:42:56 ~ 21:45:29) 
Ben hiç duymadım. Ama Şehzade Selim'le oğlu Süleyman II. Bayezid'i devirmemişler miydi? İsim koyma muhabbeti dizide abartılmış olabilir ama çocuk sahibi olmasına karışılmıyordu galiba.

Kaynağım yok. Gelip açıklayacak Murat Bardakçı'lara selam ederim. :)
  • nickini vermek istemeyen uye  (04.12.13 21:43:50) 
sancağa gitmeden çocuk yapamaz şehzadeler.

tabi o zaman için geçerli bu sonraki kafes sisteminde işler değişik.
  • ganyotçu  (04.12.13 21:49:34 ~ 21:51:10) 
Bildiğim kadarıyla şehzadeler sancaklara gönderildiği zamanlarda çocukları olmasına izin varmış. Ancak kafes uygulaması başladıktan sonra izin verilmemeye başlanmış.

Ek: Hatta kafesteki şehzadelerin kadınları hamile kaldığında kadına düşük yaptırılıyormuş.
  • johan sebastian  (04.12.13 21:51:46 ~ 22:01:06) 
Tarihte ne olduğunu bilmiyorum ama dizinin tarihe uyan bir tarafının kalmadığını biliyorum. En azından o derece ciddiye almıyorlar kuralı kaideyi.


  • saatgeceninonikisi  (04.12.13 21:56:50) 
Sancaga gitmeden cocuk yapamaz diyeni goruyorum ve artiriyorum,

Ee korunmak diye bise yok ki, hatta korunmak gunah degil mi islam da?
Sehzadeler kilic kusaninca irkek oluyor ya hani

Masaya bi yasar nuri allsak murat bardakcinin yanina ..
  • cecilia  (04.12.13 21:56:53 ~ 21:58:04) 
korunmuyorlar zaten sevgili sisilya,hatun kişi hamile kalırsa denize şutluyorlardı.kadına yönelik iptidai kadın doğum yöntemleri vardı tabi.


  • ganyotçu  (04.12.13 22:11:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.