[]

kedinin gözündeki kapanıklık

kedim olacak şahane yaratık bugün eve geldiğimde tek gözü kapalı karşıladı beni. sokakta bulduğum ve yakın zamanda beraber kalmaya alıştığı bir de yavru kedim var. bu iki kedi zannedersem her zamanki oyunlarını oynarken bir kaza olmuş ve yavru bizimkinin gözüne tırnak denk getirmiş. muhtemel hikaye bu.

şu an sol gözü şişik ve kapalı, akıntı yok, ışığa bakınca zorlanıyor, sağlıklı gözüyle mukayese edersek içteki beyaz göz kapağı daha şekilsiz bir şişkinlik ve kızarıklık var. gözü direk oyulmamış kesinlikle ama bir mikrop kapma durumu var gibi.

akşam geldim fark ettim durumu, dolayısıyla veterinerim kapalı. acil müdahale etmeli miyim? bir damla ya da benzeri bir şey alabilirim çıkıp, nöbetçi eczane bol ve yakın. hastane var burada.

 
tam olarak sorunu anlayamadım ama şimdilik genta alabilirsin. antibiyotikli göz damlası. foto çekip koyabilirsen daha iyi anlaşılır.


  • supersonik turbo  (04.12.13 21:12:55) 
ben göz teramicyn i sürüyorum bizim kedinin gözü çapak yapıp tahriş olup kapandığında. antibakteriyel hem. ama normal teramicin değil, göz için olan ufağından.


  • alice practice  (04.12.13 21:26:12) 
foto zor yav, huysuzlanır ama deniyeyim.

denedim.

ışık çok yetersiz, her tarafa tasarruflu ampul koymuşlar. telefonun kamerasıyla olmadı.

şurada:
www.vetmed.wsu.edu

sclera yazan yer kızarık mesela, kırmızıya dönmüş.. ama daha pütürlü bir doku.
membrane kısmı yani şu beyaz göz kapağı da pütürlü.

göz kapalı. ışık rahatsız ediyor. bütün gözün etrafını sarmış kızarıklık. dışa taşma yok. akıntı yok. belirgin yara izi yok. göz sürekli kapalı olduğundan aralayınca biraz şaşı ve göz bebeği büyük görünüyor.

genel amaçlı bir dala önerisi iyi olur belki.
  • kargn  (04.12.13 21:33:00) 
bence veterinere götürün yarın. kendiniz ilaç vermeyin. antibiyotik gerekiyorsa vet. versin. sonra siz bir ilaç verdiniz diye esas tedavisi yapılamayabiliyor.

en basit göz tedavisi: ılık çay demine batırılmış pamukla gözü hafifçe silmek. rahatlatır bu.
  • m e l t e m  (04.12.13 21:41:23 ~ 21:43:15) 
veterinere götürmende fayda var bende sokaktan kedi getirdim eve gözü dediğin gibi kapanıyodu göz damlasıyla falan geçirdik onu sonrasında grip oldu 2 haftadır sürünüyor hayvanceğiz. yani grip başlangıcı olabilir veterinere götür.


  • svarte dauen  (04.12.13 21:54:03) 
veterinere kesin gidiyor yarın. sadece bir önlem alayım mı ya da gece için rahatlatayım mı diye düşündüm ama veterinere baktırmak en iyisi tabii. müdahale etmeyip uyuyana kadar gözlemlemeye karar verdim.


  • kargn  (04.12.13 21:57:00) 
veteriner tobrex verdi hep kullanıyorum. benimki iran kedisi olduğundan kelli gözleri çok sorunlu devamlı akıyor. bir göz damlası iyileştirir. panik yapmaya gerek yok.


  • mr fusion  (04.12.13 23:31:17) 
geçmiş olsun."eye drop" çözelti göz antiseptiği var,gözleri enfeksiyon kapmışsa işe yarayabilir.tabi siz yine de bir veterine danışın.


  • luchtaine  (05.12.13 16:50:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.