[]

Canon 70d vs 700d

Bende Canon 550d vardi kit lensli, onu paraya ihtiyacim oldugu icin gecen yaz sattim. Onu satinca pisman oldum, elime de biraz para gecince bu ustte saydigim iki modelden birini almayi dusunmeye basladim.

Tabii iki modelin arasinda cok ucuk fiyat farki var. Aslinda butcem 700d ye daha uygun ve alacagim yerde bir kampanya var, 700d kit alana canon ef 50mm f/1.8 ii lens 50 lira.

Ben profesyonel cekim yapan biri degilim anlasildigi uzere. Istedigim manzara fotografi ve blogum icin fotograflar, belki bazen portre cekmek. 70d bana gerekli degil gibi geliyor.

Benim gibi amator biri icin 70d ile 700d arasindaki fark cok eder mi? Lens cok buyuk faktor onun farkindayim ama benim gibi amator biri icin 700d yeterli olur mu sizce?

 
benim şahsi fikrimi sorarsan bende geçen haftalarda nikon d 5200 aldım 18*55 kitli, şunu anladım hoca full frame olmadıktan sonra farkeden çok bişey olmuyor. ee full frame makinayada 7 8 bin veremiyeceğimize göre, 650d de 700d de iyidir.

ben seçimi mi nikon 5200 18.55 kitle yaptım, istanbul bilişimden aldım, zira en uygun fiyat oradaydı makinamdan çok memnunum, incelemni tavsiye ederim.
  • killerbee  (04.12.13 18:00:14) 
650D oldukça tatmin edici bir makina, 700D'de gayet iyidir demek ki. amatör çekim için 70D'ye 3000 TL vermenin mantığı yok bence. Ayrıca ef 50mm güzel lenstir, kullanmasanda 300'e falan satarsın.

Bu arada Gold Bilg. da Nikon 3200 piyasanın baya altında bir fiyata satılıyor haberin olsun.
  • r_u_h  (04.12.13 23:07:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.