[]

Firavun'lara Firavun diye hakaret etmek?

Bugün otobüste dinciler firavun şöyleydi böyleydi, abi firavun zulümcüydü, çok kötüydü.. günümüzün firavunu dersehaneciler, fethullah...firavunun sonunu getircek, firavun'un düzenini yıkacak adam olarakta tayyip var eüzibillah gibi şeyler söylenip duruyorlardı...hoş tayyipte firavun hakkına tekil şahıs olarak hakaret ediyordu..

Benim anlamadığım bunlar neden firavun hakkında tek bir kişiymiş gibi bahsediyorlar? firavun'un padişah gibi bir ünvan olduğunu bilmiyolar mı yoksa geri zekalılar mı ne anlamadım gitti..

Zamanında antik yunan ve mısır tarihi ile ilgilenmiştim yanlış hatırlamıyorsam 26 tane firavun soyu ve 500 küsür farklı firavun vardı..Yanılmıyorsam bunlar musa döneminde yaşamış 2.ramses'ten bahsediyorlar diycem ama ramses diye küfür etmiyorki adamlar firavun diye saydırıyorlar ve bütün firavunları zan altında bırakıyorlar, öteki dünyada bunun hesabını nasıl verecekler çok merak ediyorum..adamlara resmen iftira ediyorlar hiç düşünmüyorlar mu ulan 500 firavun içinde hiç mi iyi adam yoktu bee...

Antik mısır tarihini okudukça veya olmadı pi sayısına falan baktıkça halkının refahı için çalışan, mühendislik ve matematik ile ilgilecek kadar zeki ve bilgili..nil nehrindeki suyun tarımda kullanılabilmesi için projeler üretmiş firavunlar görüyoruz...

Neden kimse çıkıp bu dinci ve tayyipe yanlış yaptıklarını söylemiyor?

 
firavunun bir ünvan olduğunu bilmiyorlar büyük ihtimalle. kuran'da adı geçen, israiloğullarına zulmeden firavunu kastediyorlardır. fakat niye böyle tepkilisiniz anlamadım. türkiye'nin yüzde kaçı bu bilgiye sahip ki sizce?


  • nereye bu gidis  (04.12.13 17:57:21) 
Atatürk gibi bir vizyonere firavun diyen yobaz kafası kadar tiran ve diktatör bir mantık görmedim şimdiye kadar.

yanlış yapılan keşke sıfat tamlaması olsa. zamir olsa. zarf olsa.

kafa örümcek.

öyle bir noktaya geldik ki Atatürk'ü anlamaya çalışan, o'nun medeni inkılaplarını kavramaya çalışanlar, artık fikirlerini söylemekten çekiniyorlar.
  • thracian  (04.12.13 17:59:49 ~ 18:00:53) 
firavundan kastettikleri Musanın zamanındaki firavun. yani genel olarak firavunları değil, belli bir firavunu kastediyorlar. ancak o firavunun adı da tam olarak belli değil, yani ramses olup olmadığı kesin değil. demekki ramses değilse boşu boşuna adamın günahını almayalım diyolar.

ha sen yapılan bunca şeyden sonra, firavunları zan altında bırakıyolar, bunun hesabını öteki dünyada nasıl verecekler diye düşünüyosan o da ilginç bi mantık tabi.
  • halanne  (04.12.13 18:47:33) 
geri zekalılar..


  • sana guluyorum sadece  (04.12.13 18:55:12) 
tevrattan dolayımla kuran ve islam geleneğinde var bu. "the evil" karakter olarak "the firavun". yapacak bir şey yok, yanlış söylemiyorlar. kültürel kodumuz öyle.


  • dehri  (04.12.13 19:03:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.