[]

Fazla maaş ödenmesi??? İş hukuku uzmanları bi yardım ediverin.

Avrupa merkezli bir şirketin TR irtibat bürosunda çalışıyorum 5 aydır. Maaşı döviz üzerinden brüt olarak anlaştık ve sözleşmemde o şekilde. Brüt maaştan anlamayan bir şahıs olarak işe başlamadan önceki son görüşmemizde bana aşağı yukarı net için bir fikir vermelerini rica ettim ve kabaca bir hesap yapıp anlaştık fakat emin olmam için ilk maaş bordromun gelmesi gerektiğini söylediler.
İlk maaş bordrom geldiğinde söylenen net maaştan 15% kadar fazla olduğunu gördüm ve muhasebenin merkezle kontrol etmesini söyledim; bir problem olmadığını söylediler. İkinci ay yine aynı şey oldu, bu sefer de brüt maaşımın sisteme çok az bi mebla daha az girildiği ve bunun sonraki aylarda düzeltileceği söylendi (yani maaşım yine normal hatta ufak bi kısım da eksikmiş bana göre 15% fazla olan haliyle). En sonunda maaşımın düzeltildiğini ve herşeyin normal olduğunu teyit ettiler.
Geçen haftanın sonunda genel müdürüm beni odasına çağırdı ve maaşımın 5 aydır yanlış hesaplandığını, Aralık ayından başlayarak şu an aldığımdan 15% daha az alacağımı ve önceki aylara yönelik kesintinin de buna ek olarak maaşıma yansıtılacağını söyledi. Durumu kabul etmedim, kendilerinin bana maaşımda sorun olmadığını beyan ettiklerini ve benim bütün finansal hesaplarımı ona göre yaptığımı, durumun bende büyük bir mali kriz yaratacağını söyledim. Ne kesintiyi ne de anlaşmadaki maaşı şu noktada kabul edemeyeceğimi belirttim.
Kendileri yanlış meblayı teyit ettikleri için haksız değiller mi? Ben elimden gelen her bilgiyi sundum, bordromu verdim dekontları gönderdim bakın yanlış olmasın diye. Bu durumda ne gibi haklarım var? Kesintiyi bana yazılı bildirim yapmadan yapabilirler mi?

 
iş mahkemesi senden yana, hiç dert etme. kesinti yapmak da ne demekmiş? kendi hataları bu, seni bağlamaz. anca maaşını düşürürler, o da zaten anlaştığınız miktara döner.


  • devilred  (03.12.13 19:47:09) 
muhasebeciye girer.
Sen üzerini düşeni yapmışsın.

  • basond  (03.12.13 19:52:42) 
sözleşmedeki maaşa dönmem değil mi?
adamlar konfirme etti diye ev kredisi vs herşeyi o 15% fazla maaşa göre ayarladım çünkü, delirmek üzereyim yani.

  • ekim  (03.12.13 20:15:34) 
gerekirse davanızı açın. kazanırsınız.


  • ne istedigini bilmeden aglayan cocuk  (03.12.13 20:18:37) 
konuda uzman bir avukat önerebilecek olan var mı?


  • ekim  (03.12.13 21:25:19) 
sebepsiz zenginleşme hükümlerine dayanarak işverenin fazla yatan maaşı sizden talep etme hakkı olduğunu düşünüyorum. işverenin size göre sahip olduğu hesaplamaya ilişkin üstün donanımı ve ödeme miktarının belirlenmesinde uzmanlığı tartışılmazdır. işçinin her ay maaşım fazla mı yattı eksik mi yattı diye hesap yapma mecburiyeti yoktur ama somut olayda sözleşmede belirlenen ücret miktarı ile sizin banka hesabınıza yatan ücret alacağı arasında fark mevcut ve bu fark herhangi bir geçerli hukuki sebebe dayanmamaktadır. bu nedenle iade borcunuz olduğunu düşünüyorum.


  • jagdpantherhellcat  (04.12.13 12:42:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.