[]

sanal dolandırıcılık

arkadaşlar laga luga yapacaklar okumasın. geçen gün omegle'da takılıyorum. biri denk geldi skype'tan ekle şov yapacağım dedi. iyi dedim ekledim. paralı falan dedi ne kadar dedim 40 dakkası 40 dolar dedi. iyi dedim (vereceğimden değil) bi önizleme alabilir miyim. 20 saniyelik bi şey gösterdi. neyse ben sildim sonra bunu izledikten sonra.

diğer skype hesabımdan açıp yine ekledim. yine aynı muhabbet, kamerayı 20 saniyelik açtı ve şunu fark ettim ki aynı videoyu döndürüyor eleman. yani baya zekice bir sistem kurmuş. ödemeyi paypal hesabından alıyor.

sonra dedim ki kendi kendime, bu işin yasal yaptırımı nedir? sonuçta para alıyor ve muhtemelen aktarımı yaptıktan sonra siliyor skype'tan. yani buna hangi ülkenin hangi yasaları etkilir olur?

yanlış anlamayın para falan kaptırmadım. sadece bu iş yasal bir boşluk mu diye bakıyorum. zira baya da hoşuma gitti günde 50 dolar koysan aylık 3000 lira para yapar.

 
değişir. adam meksikadaysa muhtemelen bi halt olmaz mesela. yok atıyorum bi ab ülkesindedir, ab ülkesinden birini dolandırmıştır ve şikayet gelir, o zaman yaptırımı vardır illaki.

yaptırımın ne tür bir yaptırım olacağını söylemek de bu durumda zor.
  • megafon  (03.12.13 16:17:36) 
keriz silkeleme...


  • kobretti  (03.12.13 16:17:54) 
hiçbir yaptırımı olamaz.
öncelikle adamlar zaten utanma duygusuna güveniyorlar. kimsenin çıkıp da "40 tl verdim bana kukusunu göstermedi" diye dava etmeyeceğine güveniyorlar.
diyelim ki bir akıllı çıktı bir şekilde dava etti. hizmeti almadığını nasıl ispatlayacak. fiş ve fatura almadım derse o başka tabii.
  • elestirman  (03.12.13 16:27:53) 
çocuktu karsindaki sanirim. çünkü normal bi yetişkin için kimse bu parayi vermez


  • ceycey e  (03.12.13 17:33:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.