[]

Uykuyu zaman kaybı olarak görmek

Öncelikle yanlış anlamayın ne olayın para hesabında ne iş gücündeyim.Hayattan gayet keyif alan fakat okumak izlemek dinlemek varken uykuya verilen 6-7 saatimi boşa gitmiş gibi görüyorum ve genelde bu yüzden 3-4 saatlik uykuyla yaşıyorum. Sizce bu bir rahatsızlık olabilir mi ?




 
yanlış bir şey yok. hadi gelin itiraf edelim, hepimiz zaman zaman böyle düşündük.
yalnız uykusuzluk gün içinde hayatını etkiliyorsa 5-6 saate çıkabilirsin.

  • unalub  (03.12.13 07:40:06) 
Rahatsızlık olduğunu sanmıyorum, kişilik özelliği olabilir. Bazı insanlar uykuyu zaman kaybı görür, çok tanıdım böyle insan. Bazıları da uyku için yaşar.


  • aychovsky  (03.12.13 07:40:36) 
Olm uyku kadar keyifli bir şey var mı?


  • GibsonRules  (03.12.13 07:41:41) 
3-4 saatlik uyku keşke bana da yetseydi. bir dönem denemiştim. yapamıyorum.


  • neyleyim  (03.12.13 07:43:34) 
25 yaşındayken falan aynı kafadaydım. Yaş ilerleyince geçiyor.


  • arnold schwarzeneger  (03.12.13 07:59:44) 
aynı düşünceler bende de var. şu an olduğu gibi haftanın iki gecesi hiç uyumuyorum.
arada çok büyük fireler verdiğim oluyor bütün gün uyumak gibi ama çoğunlukla mümkün olduğu kadar az ve rahatsız bir şekilde uyumaya çalışıyorum.

ben bunu çalışmak için değil gece hayatı için yapıyorum gibi bir şey. eğlencem için uykumdan feragat ediyorum çünkü çok çalışmam gerekiyor hep. elimde tek kalan şey uyku.
uykuyu çok rahat değil sürekli uyanabileceğim şekilde konforsuz sağlıyorum koltukta masada. gün içinde 1 2 saat kestirdiğim oluyor ama bu bazen dediğim gibi 24 saate çıkabiliyor ama her bi 10 16 saatlik plansız uykum sonrası yine iki hafta aynı bol sabahlamalı az uykulu moda geçiyorum.
uyumamak mutlu ediyor. uyumak istemiyorum. uyumayı hiç sevmiyorum. mümkün olduğu kadar gündüzleri uyuyorum geceler bana lazım geceler benim olsun.

ha bendeki durumun bir diğer adı. insomnia.
hep düzenli hayatım olsun istiyorum karar veriyorum ama benim doğam bu. gözümün altındaki morluklar, sürekli ağrısı eksik olmayan sırt bel. düzensiz yemek saatleri. bundan kaynaklı farkında olmadığım depresyon mutsuzluk.

uykuya maalesefki çok ihtiyacı var insanın. az uyuyarak kaybettiğim enerjiyi düzgün uyusam daha verimli kullanabilicekken uyumamayı seçtim 2006dan beri ki öncesinde de ergendim muhtemelen uyumuyordum yine düzgün.

bu bir karar. ben mesela düzensizliğimin içinde inanılmaz düzenliyim. pazar gecesi herşeyi planlıyorum hangi gün sabahlayacağımı nerelere gideceğimi. ama boşluk da bırakıyorum plansız partylere.

istediğin şey karşısında verebileceğin şey uykuysa denendi oldu ama sıkıntısı çok. daha çok sigara alkol yemek tüketiyorsun. hep yorgun gibisin ama o normal haline dönüyor.

her uyumadığımda kazanılmış yeni bir savaş dünyaya. uyumamak mutsuzluk içinde inanılmaz hazlı mutluluğu veriyor. kararını ver emin ol çok iste az uyu. sağlıksız ama psikolojini bozsa da en azından mutlu olursun.
  • disardayim  (03.12.13 08:03:26) 
örnek bu gece sabahlamamın sebebi plansız gelişen gereksiz işler.
ama onları yapmak istiyorum ve seviyorum bana zarar veriyorlar üstüne bi de o yüzden kaybettiğim zaman için uyyamıyorum (:

en güzel yanı. bir anda bazen birine attığın mesajda ohea bu laf ne güzel oldu yea diyip bir mail taslağı açıp aklına o laftan yürüyerek biraz daha gelenleri yazmak. sonra gece o tarafta da oluyor kafan ara ara cümleleri giriyorsun.
hayal gücün tavan çok güzel kelimeler çıkıyor beyninden.

sen bunu çizmle dile getirisin ya da başka şekilde. sanatçıysan zekiysen yaratıcıysan uyumayacaksın <3
  • disardayim  (03.12.13 08:07:17) 
Uyku, Yaşam süreni ve Yaşam kaliteni belirler.
Sen dolu dolu yaşıcam diye az uyuyorsan, gelecekteki ömründen yiyorsun.
Az uyku ile Okuduğun ve İzlediğin şeyler aklına tam olarak girmiyor. Çünkü uyuduğun zamanlarda beynin, gün içinde yaptığın tüm aktiviteleri dosyalıyor, sıralıyor, inceliyor, gerekli gereksiz diye ayırıyor. Yeterli uyumazsan beynin dağınık ofis gibi oluyor. Aradığın şeyleri çoğu zaman bulamıyorsun. Hafıza sorunları ve ilerleyen yaşlarda Alzheimer yaşama ihtimalin artıyor.
Yetersiz ve düzensiz uyku, kalp ritminde bozukluğa yol açıyor.
Kaslarının ve Kemiklerinin sağlığını etkiliyor. Kemiklerin daha zayıf oluyor.

vesaire vesaire.

her anın tadını çıkarmalı.
  • cliquot  (03.12.13 08:17:31) 
bence normal. 3-4 saat uyku yetiyorsa sorun yok.


  • nereye bu gidis  (03.12.13 08:53:40) 
bende senin gibiydim bir dönem.. yetmiyordu bir gün. sonra bişey oldu düzedim


  • miucee  (03.12.13 09:51:28) 
  • kaptan memo  (03.12.13 11:53:57) 
Uykuyu zaman kaybi olarak gormek, beyninize uyku borclanmak demektir. Vadesi geldiginde, beyin o borcu nasil tahsil edecegini cok iyi bilir.

Yetiskin bir insanin gunde sekiz saat yirmi dakika, kaliteli bir uykuya ihtiyaci vardir. Bundan calmaya, kismaya kalkanlar, giderek salaklasirlar.
  • compadrito  (04.12.13 05:07:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.