[]

babayla home ofis kontratı hakkında

herkese merhaba,

babamların oturduğu evin bir odasini kuracagim sahis firmasinin home ofisi olarak kullanacagim. bu konuyla ilgili sorularim sunlar :

1) tapu babamın üzerine olsa bile kontrat gerekli midir?
2) eve gelen faturalar babamın üzerineyken ben bunları nasıl kendi firmama masraf olarak kaydedecegim?
3) maliyeden gelen denetciler ne detayda sorular soruyorlar?

tesekkurler,

 
Sembolik 50 liralik bi kontrat yapin.faturalari kendi uzerine gecir.odayi yalandan duzenle masambu sandalyem bu telefonum budur.cok detayli incelemezler zaten.t


  • duptıs  (03.12.13 00:24:17) 
maliyeden gelen denetçiler soru sormazlar. demirbaşta belirttiğin malzemelere bakabilirler bir ihtimal.


  • orpheus  (03.12.13 00:30:06) 
@duptıs : faturaları kendi üzerime geçirmezsem düşemez miyim? ev kiminse ona gelmesi mantıklı değil mi sonuçta?


  • berkertoy  (03.12.13 00:36:01) 
muhasebe faturaları girerken senin firman üzerinden gireceği için faturalar firma adına kesilmiş olmalı.


  • clones  (03.12.13 00:46:44 ~ 08:18:23) 
faturaya neden bu kadar taktın ki?

üç beş liralık kdv neyineyarayacak?

ben yaklaşık 15 adet fatura ödüyorum dükkanlarımda ama bugüne kadar hiç birini muhasebeciye vermedim.

belkide o kadar kdv sıkıntım olmadı ondan olabilir.

neyse soruna gelelim, sembolik kontrat yap arkadaşın dediği gibi. denetçi gelince odana alır pc masa telefon vs demirbaşa yazdır, çok önemli değil bu işler hep prosedür.

faturaları illa işletmek istiyorsan kiracı kontratınla birlikte kuruma git ve üstüne al abonelikleri.

masraflı bir iştir ama bence o kdv lere çok çok ihtiyacın olmadıkca uğraşma bununla.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (03.12.13 07:52:50) 
@cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam : konu neden kdvye geldi anlamadım. elektrik su faturalarından bahsediyorum. bunları şirketime masraf olarak yazıp yazmamaktan ve ödeyeceğim gelir vergisi rakamından bahsediyorum. kiracısı olduğum dairede home ofis kurabilseydim bu faturaları kira oranınca masraf yazabilecektim. şimdi babamın evinde bu işi yapınca faturalar babamın adına olduğu için yapamıyorum.


  • berkertoy  (03.12.13 09:29:57) 
konu kdv'ye şundan geldi, masraftan düşme genel itibariyle kdv vergisinden düşürme durumudur. masraf faturaları kdv üzerinden muhasebede düşer. ama kısaca özetlemek gerekirse firma adına kayıtlı olmalı.


  • clones  (03.12.13 11:02:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.