[]

9. sınıf biyoloji

Hiçbir şey anlamıyorum özellikle yağlar ve proteinlerden çalışabileceğim bi yer önerebilir misiniz




 
hangi kısmını anlamadın?
Edit: Yağlarda çok anlaşılacak bişey yoktu diye hatırlıyorum,
Proteinler biraz karışıktı ama bilmen gereken şey amino asit, 3 çeşit rna, dna dizisi, kısaca özeti buydu.
en son biyoloji dersim 11 sene önceydi kusurum varsa affola.
  • basond  (02.12.13 18:20:32 ~ 18:22:11) 
dipeptit ne bilmiyorum nötral yağ mesela bi soru var 2 nötral yağ 3 dipeptit 5 disakkarit molekülünün monomerlerine hidrolizi sonucu açığa çıkan toplam monomer sayısı kaçtır


  • Lozturkmen  (02.12.13 18:22:54) 
bu kısımlar ezber dostum kaç bağı var tepkime sonrası kaç molekül su kaç molekül monomer çıkıyor bunları bileceksin.

Önce terimleri iyi öğren. Kaynak olarak da konu anlatımlı test kitapları varsa onları çöz.

Eskiden finalin kitapları falan vardı uğur dersanelerinin vardı şimdi en iyisi hangisi bilmiyorum.
  • basond  (02.12.13 18:29:21) 
verdiğin örnek tekelinden yola çıkalım. baştaki -di ekinden gideceksin. mesela; di two iki. disakkariti hidroliz etmek demek ayrıştırmak demek. 5 disakkariti ayrıştırırsan 10 monomer gelir. 3 dipeptit de aynı olur. oradan da 6 monomer gelir. nötral yağ 1 gliserol+3 yağ asidi. 1 nötral yağın hidrolizi 4 monomer olsa 2 nötral yağınki 8 olur.

yani safi ezber değil bunlar. bu verdiğin örnekte ezber denilen şeyle akılda tutulacak tek şey nötral yağın bileşenleri. ha safi ezberle dersi geçersin elbette ama bunun adı öğrenmek değil amelelik olur. biyoloji doğru düzgün öğretilen üç beş dersten biri emin ol. sırf ezber de değil.
  • isildur  (02.12.13 18:37:04 ~ 18:39:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.