[]

atm'den kartsız para çekmek

çok acil olarak para çekmem lazım, kartımı evde unutmuşum. elimde bir adet ziraat bankası bankamatik kartı, bir adet de iş bankası hesabı var şu anda internet bankacılığından ulaşabildiğim.

ziraat hesabıma (elimde sadece kart var, üzerinde yazan hesap no değil sanırım) iş bankası hesabımdan para aktarabiliyor muyum? veya iş bankası kartım olmadan iş bankası atm'sinden para çekmem için yapmam gerekenler nelerdir bir el atın ne olur D:


 
işbankası internet şubesinden, ziraat hesabına eft yapabilirsiniz. 3-5 tl bi eft ücreti alırlar en fazla. (edit: anladığım kadarıyla ziraat hesabının iban numarasını bilmiyorsunuz. bu önerimi yok sayın :/)

işbankası atm'lerinde kartsız işlemle para çekebilirsiniz, telefonunuza şifre gelir sanırım. hiç yapmadım, o yüzden çok da bir fikrim yok.
  • starborn  (02.12.13 15:38:43 ~ 15:39:21) 
iş banka git nufus kagıdını ver ve paranı iste.


  • jamswety  (02.12.13 15:39:23) 
iş bankasının cep telefonunda kullanılan iş cep uygulaması yüklü ise bir kaç yolla kartsız para çekmen mümkün.
telefonundan da işcep uygulamasına giriyorsun.
iki yol var;
biri parakod. telefondan uygulamaya giriyorsun ve parakodu tuşlayıp kamerayı açıyorsun. bankamatikte'de 9 tuşuna basıp ekranda görünen kodu okutuyorsun. işte bu kadar.

diğeri; uygulamayı aç. tek kullanımlık şifre üretme kısmına gir.
bankamatik'te giriş tuşuna basıyorsun. kartsız para çekme var. oradan sana uyan seçenekleri uygulayıp, telefonunla ürettiğin tek kullanımlık şifreyi de gir. para elinde.
  • cliquot  (02.12.13 15:39:29) 
@starborn: ziraat'in iban'ini bilmiyorum dediğin gibi, telefonumun da şarjı bitti kullanamıyorum.

@jamswety: şu anda okuldayım, şubeye gitme olanağım yok.

@cliquot: şarjım bitti dediğim gibi maalesef.

yine de teşekkür ederim.

ekleme: bir arkadaşımın telefon numarasını kullanarak ona para havale ettim, bankamatikten çekeceğiz.
  • knight of cydonia  (02.12.13 15:43:17 ~ 15:52:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.