[]

Galaxy S4 vs Galaxy S4 Mini

Teknoloji manyaklığı yapmadan, makul bir cevap temennisi içindeyim.
Benim 6 yıllık emektar telefonum ne yazık ki ayvayı yedi, yeni telefon şart oldu. Teknolojiyle ilgilenen biriyim normalde de, internet falan lazım oluyor en azından, akıllı telefon alacağım. Bütçe kısıtlamam yok (donanımhaber forumuna selam olsun).

Ancak;

Yıllardır eşşek kadar telefonları kafamla kıyaslayıp yaklaşık kafam kadar olduklarını görüp onları almamaya kendimi şartlamıştım. Ve bilgisayar alacağım parayı gidip telefona vermeyi de çok istemiyordum. Ama bu S4leri G2'leri görüp cebime atınca o kadar da sorun olmadığını farkettim. Yine de bu lider modellerdense küçük zarif ama yine de kaliteli iş gören bir şey almak istiyorum (S4 Mini)

Şimdi sorularım şunlar:
Normal düz S4'ün mini'ye göre avantajları biraz göz boyamaca gibi geldi bana, gerçekten öyle midir?
İşlemcisinin ve ekran çözünürlüğünün çok daha yüksek olduğunun farkındayım ama bunlar ciddi bir rahatsızlık yaratır mı?
S4, fiyatını hakediyor mu yoksa siz hep gaza gelip aldınız şimdi de eleştirmeyi yediremiyor musunuz?
Büyük ekran elbette bi rahatlık sağlar ama mini'nin ekranı rahatsız eder mi?

Uzun oldu inşallah cevaplayan biri çıkar.

 
ben her zaman her markanın amiral gemisinin kullanılmasından yanayım. olayınız samsung ise s4 alın, sonuçta markanın şu an için en çok üstünde durduğu model. işlemci farkı rahatsızlık yaratır. ben eşime bayandır, ufak olsun tatlı olsun diye galaxy s3 aldım, kız bile bu yavaş demişti. ki s3 kullanan arkadaşının telefonuyla çok oynamışlığı vardı.

fiyatları tam bilmem, ama yakınsa şayet s4 ile, ben htc one'dan yanayım. hem galaxy s4 kadar büyük ekran değil, hem şık, hem de her işlevi benzer.
  • leper messiah  (02.12.13 10:44:26) 
s3 kullanıyorum, leper in dediği gibi alınca en yenisinien üst modelini almıştım.

ama bilsem minisini alırdım.

neden dersen sanada tavsiyem olsun, araba kullanıyorsan bu telefonları direksiyon başında kullanmak ölüm gibi. çok büyükler ve ele avuca gelmiyorlar.

dreksiyonda telefon kullanmak zaten riskli evet ama rehbere girip isim bulana kadar bile akla karayı seçiyorsunuz.

belkide benim ellerim telefona göre ufaktır bilemem :)

ama tavsiyem tek elinizle bütün telefona hakim olup olamadığınıza emin olun.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (02.12.13 11:21:26) 
lg g2 aldim 1 aydir kullaniyorum iphonedan sonra beni en rahat ettiren telefon oldu kendisi ki iphonedan da cok daha iyi. bana normal kullanim ile 2-3 gün gidiyor sarjı. alternatif arasina g2 de sıkıstır.


  • apathetic  (02.12.13 11:40:33) 
ben note 2 kullaniyorum, su an elime iphone alinca oyuncak telefon gibi geliyor. bence buyuk diye cekinme, al gitsin. zaten bilgisayari da eger ciddi bir is icin kullanmayacaksan note 2 gibi bir telefonun olursa ona da ihtiyac duymamaya baslayabilirsin. en azindan ben caliscagim zamanlar haric bilgisayari acmaz oldum.


  • sendelemeden  (02.12.13 11:57:53) 
bende s4 mini var. işlemciymiş, ram miş, çözünürlükmüş, hafızaymış bunları kafana takma çünkü akıllı telefonla yapılabilecek her şeyi yapabiliyorsun. hiç sorunsuz kullanıyorum. kocaman telefon istemediğim için aldım, çok memnunum.


  • uzdeniz  (02.12.13 12:18:34) 
Tavsiye üzerine lg g2 aldim. Iphonedan sonra da hiç sıkıntı yaşamadim hatta rahat ettim.çevremdekiler de bu telefondan almaya başladi. Bence alternatifler arasinda lg g2 de olmali.


  • kult ablasi  (02.12.13 13:30:10) 
bende daha dün biraz ucuza da bulunca s4 mini aldım.
s4 veya lg g2 çok büyük telefonlar, daha büyük ekrab daha az şarj demek. en son işlemciler var dolayısıyla çok hızlılar, ekranları çok çok iyi, donanımları süper. ama bu telefonlarla yapabildiğin her şeyi s4 mini ile de yapabiliyosun.
yani bir geliştirici değilsen, eğer çok büyük ekrana ihtiyacın yoksa s4 mini gayet yeterli.
tek elle kullanabiliyosun, pantolon cebinde daha rahat, fiyatı daha uygun.
  • etna  (02.12.13 13:40:55) 
lg g2'yi düşünmüştüm bi süre fakat kart desteği olmaması beni caydırdı. Deli gibi hafıza kullanan bi insanım eski akılsız telefonumda bile.

@uzdeniz, merak ettiğim şey buydu işte. Sanırım ben de mini alacağım.
  • inafkafi  (02.12.13 20:37:46 ~ 20:38:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.