[]

diş ve göz

şimdi şöyle bi durum var.
sol üst çeneden 5 numaralı diş kırıldıktan sonra sonra sol gözümün çevresinde ağrıya benzer, ama tam da ağrı diyemeyeceğim, şişlik benzeri bir his başladı(görüntü olarak şişlik değil). aylarca geçmedi. o dişe kırıldıktan 15 gün sonra bi' geçici dolgu yapıldı ve diş öyle durdu aylarca.

ağustos ayında dişi tedavi ettirdim, diş tamamen açılıp temizlendi ve dolgu konulmadı(bu sürecin öncesinde ve sonrasında birkaç hafta boyunca dişin içine ilaç konularak tedavi edilmeye çalışıldı, ilaç bi boka yaramadı). bununla birlikte (diş dolgusuz, çıplak geziyorum) müthiş bir rahatlama oldu. bu rahatsızlığım tam geçmese de eskiyle kıyas kabul etmeyecek kadar iyiydim. diş hekiminin perküsyon yapması sonucu diş kökünde lezyon olduğu tahmin ediliyordu ama bunu "ilaç" ile bir türlü geçiremeyince diş çekimine karar verildi. diş çekildi, diş kökünde lezyon bulundu ama rahatsızlık eski halinde devam etti ve geçmedi. sadece diş çekim yerinin iyileşme sürecinde(özellikle ilk 1-2 hafta felan) zaman zaman baya azaldı ama hala devam ediyor. şu aralar ise sadece zaman zaman hafifliyor ama çok çok nadir. (diş 8 hafta önce çekildi, bu hafta kontrole gideceğim)

cerrahpaşa'da dahiliye'ye göründüm geçen, durumu anlattım. diş meselesi sonucu sinüzit olabilir dedi, kan tahlili yaptırdım ve paranasal sinüs grafisi çekilmesini istedi. daha önce sinüslerime baktırdım ve sinüslerimde bir sorun olmadığını biliyorum, boşu boşuna film çektirmek istemiyorum.

şimdi ben hangi doktora gideyim? tanıdık hastane, doktor, bölüm; ne var? bu işin UZMANI diyebileceğiniz varsa özel de olur her şey de olur. çok sıkıntılı bir durumdayım ve yakın zamanda işe başlayacağım artık bu duruma bir gün bile tahammül edecek gücüm kalmadı.

 
dişinizde kronik enfeksiyonun yayılıp sinüzite neden olmuş olması cidden doğru bir söylem.

diş boşken rahat gezmeniz bu enfeksiyonun sizin fark etmeden drene olup kök diplerinde ve sinüslerde birikmemesi ve uzun bir süre boyunca orada devam ettiğiin göstergesi.

uzun süreli kronik enfeksiyonlarda diş köklerini saran çene kemiği de erir ve o bölgede sinüs dvarı çok incedir ve kemik tamamen delinmese bile ulaşmış olması çok büyük bir olasılık.

o yüzden sinüs grafisi mutlaka çektirin. zamanında göz bölgesine doğru yayılmış enfeksiyon sonuçta.

bir diğer olasılık da kronik enfeksiyon artıklarının oradan temizlenmemiş olup kistik kalıntılar yapmış olması ki bu sinüzitten daha düşük bir ihtimal, ilaçla geçmez, kazınması lazım.

bunun için de önce panoramik denilen büyük çene filmlerinden çektirip çene cerrahına görünün ---> bu işin uzmanı çene cerrahisi ve ağız hastalıkları uzman doktorudur.

sonra da sonuç çıkmazsa sinüs grafisi ile kbb doktoruna.
  • neferkitty  (02.12.13 14:44:09 ~ 14:44:55) 
ilgilendiğiniz için çok sağolun... benimle ilgilenen doktor ağız diş sağlığı merkezindeki bir "cerrah". sanırım sizin dediğiniz gibi çene cerrahı oluyor. panoramik film var, doktorda duruyor. sizin dediğiniz çene filmi farklı mı, aynısı mı? bu perşembe gittiğimde bir şey çekeceğini önceden söylemişti doktor(dediğim cerrah).

çene kemiği dediğiniz gibi kısmen veya tamamen "erimişse" cerrah bunu anlar mıydı? dediğim gibi şikayetim başladıktan yaklaşık 9 ay sonra panoramik filmi çektirdim ben.
  • sensible soccer  (02.12.13 15:58:33) 
dediğiniz film panoramik evet , kistik bir yapı olsa orda gözükür ve anlardı ancak belki filmi yenilemek gerekebilir çekim sonrası için.

ve de evet cerrah bunu anlar, eğer şüphe varsa doktorunuzu da değiştirebilirsiniz ama bence çok büyük bir ihtimalle sinüzit.

sinüzit teşhisi de çene filminden konulamaz sinüs grafisi çektirmeniz lazım.
  • neferkitty  (02.12.13 16:02:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.