[]

Mühendislik okuyup baterist olmak

dün gittiğim Blue konserinden sonra böyle bir düşünce oluştu. az çalmayı bildiğim bateriyi geliştirdim diyelim inanılmaz iyi çalıyorum. Kendimi nasıl gösterebilirim? avrupa-amerika'da bir gruba gidip ben bateri çalıyorum falan deyip mi olur, zamanı gelince onlar mı beni bulur? boyband kalmadı günümüzde düzgün tabi o da var. mühendislik okuyorum ama hep bir gün karşıma çok güzel bir fırsat çıkacak ben okuduğum okulda kastığım zamanları boşverip, çok farklı harika bir meslek yapacağımı düşünüyorum hep. bir insanın iyi bir grupta iyi bir baterist (farklı bir durumda farklı bir rol tabi) olma şansı nedir ki?




 
çok kısaca özetlersem işler şöyle yürür: sen enstrumanına çalışırsın. senelerce çalışırsın. başlarda bar işleri çalarsın. çevreni genişletmeye bakarsın. pratiği boşvermezsen hep çalışıp hep çalıp hep kovalarsan iyi bir sanatçıyla çalabilirsin. yahut kendi projeni oluşturcak zemin hazırlayabilirsin. fakat türkiye'de tüm sanat dallarında olduğu gibi müzikte de piyasa çok acımasız.

yurtdışı konusu ise imkansıza yakın. amerika'daki en prestijli davul okullarına kabul alan çocukların neredeyse tamamı senden 5-6 yaş küçükler. yani adamlar çok fena çalıyor ve çok fazla çok fena çalan adam var.(üniversiteye yeni başladığını varsayıyorum). yine de burada büyüyüp berklee falan kazanıp sonra da amerika da davul çalan bir iki isim var. engin kaan günaydın mesela. yahut cengiz baysal ı bile sayabiliriz -şu an burada olsa da- . neyse senin konuya yaklaşımın biraz fazla optimist olmuş o yüzden bunlardan bahsettim. ama dediğim gibi belli de olmaz kafaya koyarsın 2 sene boyunca günde 10 saat davul çalışırsın, gelirsin bir yerlere. imkansız değil. ama işin özünde iyi bir grupta iyi bir davulcu olmanın yolu senin kendini enstrumanına ne kadar adadığından geçiyor.

not: ben de çevre mühendisliği mezunu bir davulcuyum. şu anda ikinci üniversitede müzik kompozisyonu okuyorum. o yüzden soruna cevap veresim geldi. biraz da içimi döktüm. piyasa acımasız birader. müzisyen olmak istiyorsan müziğine çalışacaksın. kolay gelsin :)
  • matchgrip  (02.12.13 01:46:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.