[]

Muhabbet kuşu gaga kanaması

bugun emanet olarak baktıgım muhabbet kusunun gagası kısaltıldı
4-5 saat hiç bir kanama yoktu fakat su saatlerde hayvan büyük ihtimalle gagasıyla kafesin tellerine tutunutken kanatmış gagasını. surekli kasımaya calıstıgı için ara ara yine kan geliyor
miktar vermek gerekirse parmağınızın ucuna iğne battıgında ne kadar kan geliyorsa toplamda o kadar kan gelmiş sağa sola bulaşmış biraz.Gagasında gozle gorulur bi kanama yok
kuş emanet geldi ama emanet olmasından cok acı cekiyor olması ve kan kaybından olme ihtimali korkutuyor beni bu saatte yakınlarda acık veteriner yok ki zaten ogrenciyim veterinere verebilecek param veya goturebilecek imkanım da yok ev şartlarında ne yapabilirim bu kuş için
şu an için karanlık bir yere koydum 5-10 dk lıgına biraz daha sakin dursun daha da kanatmasın diye

 
karanlık yerde durması iyi, ya da kafesin üstüne koyu renkli bir örtü de örtebilirsin haav alabilecek şekilde. en azından sakinleşir.

de ben şeyi merak ettim, emanet kuşun gagasını neden kısalttın?
  • loveinaflipbook  (01.12.13 21:40:58) 
ben değil sahibi gelip kesti
gagası aşırı uzundu tırnak makasıyla kesti bi sorun yoktu
az önce evde otururken kanı gordum kafeste
özel sebeplerden oturu biraz uzun sureli bi emanet
  • Ezequiel  (01.12.13 21:46:24 ~ 21:46:55) 
abi gaga bu ya tırnak mı sandınız kesilir mi gaga ??? yazık hayvana ya sahibine söyle gelip veterinere götürsün inanamıyorum.


  • pembegurba  (01.12.13 22:13:50) 
kan damarına zarar vermiş, çok fazla kanamıyorsa durur bir müddet sonra ama kuşun sakin kalması şart o yüzden sessiz, ışıksız ve sıcak bir ortama götürün bırakın orada uyusun.
eğer yem yiyorsa sorun olmayacaktır zaten. durmazsa kanayan yere eser miktarda nişasta veya un sürün ama dikkat edin boğmayın hayvanı.

  • in search we trust  (01.12.13 22:33:34) 
o hayvan yakında mantar kapacak. haberiniz olsun. bunun önlemi alınmazsa mantar olduktan sonra yavaş yavaş tüyleri dökülmeye başlayacak, sessizleşecek falan. umarım ölmez.


  • matilda  (01.12.13 23:04:19) 
Duyuruyu açtıktan sonra daha fazla kanama olmadı
Şu an yemini yiyip kafesin içinde oyun oynayabiliyor
Pembegurba gaga fazla uzadığından kesilmesi gerekiyordu eski haliyle yem yemekte çok zorlanıyordu
  • Ezequiel  (02.12.13 08:43:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.