[]

rüyayı gerçekle karıştırmak

bu durumu 1-2 kere yaşamış olsam önemsemeyeceğim ama 9-10 defadan fazladır yaşıyorum.
arkadaşımla, annemle, çevremdeki insanlar ile sanki rüyayı gerçekten yaşamış gibi konuşuyorum. örneğin arkadaşımla baban istanbul'a kaçta gidecek? ona göre plan yapalım dedim. Ne İstanbul'u cevabını alınca şaşırdım tabi. lan sen demedin mi pazar günü gidiyor pazartesi gelecek diye? -Ben öyle bir şey demedim diyor. Yeminler ediyorum telefonda konuştuk diye kayıtlara bakıyoruz sonra öyle bir şey yok. Bu ve benzer durumu çoktur yaşıyorum herhangi bir fikri olan var mıdır?



 
bu durumu bi yakınım yaşamıştı, şizofreni başlangıcı demiş doktor. kafanda çok fazla şeyin olmasının sonucu da olabilirmiş. yani onun durumunda mesela birini araması gerektiğini düşünüp aramayınca beyin rahatlamak için rüyada arıyormuş ve bir nevi "görev tamamlandı" duygusu yaşamasını sağlıyormuş gibi şeyler.


  • mezzosprite  (01.12.13 21:04:46) 
yakınınızın sonrası nedir özel değilse yazar mısınız? mesaj yoluyla da olabilir. bana tavsiyeniz nedir bu durum da? ilgi alaka için teşekkür ederim :)


  • odiyus  (01.12.13 21:08:49) 
rica ederim :) bu konuda tekrar konuşmadık, hala aynı şeyler oluyor mu bilmiyorum ama olsaydı söylerdi herhalde. ama gözlemlediğim kadarıyla şizofren değil şu an :) bence bi ruh sağlığı uzmanıyla görüşebilirsiniz siz de. stresli zamanlarda böyle şeyler yaşanabiliyor ve önemli olmayabiliyor ama 9-10 defadan fazla olduğuna göre ciddiye alma zamanı gelmiş.


  • mezzosprite  (01.12.13 21:25:28) 
yardım ve tavsiye için tekrar teşekkür ederim. :)
ama uyku saatim dengesiz ve stres aşırı fazla şuan. gerçi öncesinde de yaşadım şimdilik düşünmüyorum bir uzmana görünmeyi yardım almayı falan ama bakalım ilerleyen dönemler de yine yaşarsam tek seçenek o olacak.

  • odiyus  (01.12.13 21:27:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.